Η Εφαρμογή Τέχνης USEUM Ανακοίνωσε Επένδυση Ύψους 120.000€

USEUM

Στο Athens Startup Weekend που έγινε την προηγούμενη χρονιά μία από τις εφαρμογές που ξεχώρισαν ήταν το USEUM, το οποίο κέρδισε κιόλας το διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα social network που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μοιράζονται έργα τέχνης.

Πριν από λίγες μέρες η ελληνική startup γιόρτασε τα εγκαίνια της πλατφόρμας της μέσα από μια εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του UCL. Εκεί ανακοίνωσε και τη χρηματοδότηση ύψους 120.000€ από ιδιωτικά κεφάλαια. Έτσι το USEUM αποτιμάται σήμερα στο 1.157.000€.

Η ιδέα της εφαρμογής προέρχεται από την αγάπη της Φωτεινής Βαλεοντή για τα μουσεία. Όπως έχει δηλώσει η ίδια στο Βήμα, συνήθιζε να κρατάει στον υπολογιστή φωτογραφίες με λεζάντες των έργων τέχνης που της άρεσαν. Σύντομα όμως παρατήρησε πως αυτό δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, μιας και δεν μπορούσε να τις μοιράζεται με τους φίλους της. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει η ίδια κάτι δικό της κι έτσι σήμερα έχουμε το USEUM.

Σήμερα το USEUM φιλοξενεί 4.279 έργα, 332 καλλιτεχνών από 68 χώρες παγκοσμίως. Σύμφωνα με την ιδρύτρια του, μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του, όπως αυτή που θα σου επιτρέπει να πουλάς έργα τέχνης, θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Εφαρμογή Τέχνης USEUM Ανακοίνωσε Επένδυση Ύψους 120.000€”

  1. [...] τον Φλεβάρη του 2012 ενώ μόλις πριν 2 μήνες ανακοίνωσε funding ύψους 120.000€ από ιδιωτικά [...]