Μοιράσου Εμπειρίες Από Τη Ζωή Σου Με Το Qrator

Qrator

Ένα νέο ελληνικό startup έκανε την πρώτη του εμφάνιση πριν από λίγο καιρό. Το Qrator, όπως ονομάζεται, είναι μια εφαρμογή που προσκαλεί τους χρήστες του να μοιράζονται στιγμές και εμπειρίες, συλλέγοντας φωτογραφίες και μουσική από τα μέρη στα οποία βρίσκονται. Μετά από περίπου ένα μήνα δοκιμαστικής περιόδου, σήμερα το Qrator κάνει τα πρώτα του βήματα στη χώρα μας.

Εσύ ως χρήστης επιλέγεις μόνο τις φωτογραφίες ή και τη μουσική που θέλεις να μοιραστείς, θέτεις την τοποθεσία που βρίσκεσαι και η εφαρμογή θα δημιουργήσει από μόνη της ένα moodboard. Το moodboard είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό στατικό κολάζ φωτογραφιών, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να δεις την κάθε φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος ή να ακούσεις μέρος του κάθε τραγουδιού και στη συνέχεια να το αποκτήσεις από το iTunes.

Έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε τις εμπειρίες που συλλέγουμε σε συλλογές, οι οποίες ονομάζονται Qrations. Θα μπορούσες για παράδειγμα να δημιουργήσεις συλλογές με θέμα "Οι διακοπές μου στη Ρώμη" ή "Τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην Αθήνα". Έτσι κάποιος έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε παρόμοιες εμπειρίες πολύ εύκολα.

Qrator

Το Qrator είναι ένα mobile social network και έτσι δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτό τα απαραίτητα Like και Comment. Κάθε εμπειρία μπορείς να τη μοιραστείς μέσα από την εφαρμογή με τις επαφές σου στο Facebook ή στο Twitter. Επιπλέον κάθε εμπειρία έχει τη δική της σελίδα στο web, για να τη στέλνεις εύκολα σε όποιον θέλεις, όπου κι αν βρίσκεται. Στο Qrator μπορείς να ακολουθήσεις είτε ανθρώπους, είτε τοποθεσίες. Στις τοποθεσίες βρίσκεις όλες τις εμπειρίες που ανεβάζουν οι χρήστες της υπηρεσίας από εκεί.

Ιδρύθηκε από τον Νικόλα Ιωαννίδη, επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, και αυτή τη στιγμή η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτό αποτελείται από 10 άτομα, ανάμεσα στα οποία συναντάμε και τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Η ανάπτυξη του Qrator άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο και σήμερα βρίσκεται στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Από την πρώτα λεπτά που θα την χρησιμοποιήσεις θα διαπιστώσεις πόσο ομαλά λειτουργεί η εφαρμογή, χωρίς να συναντάς καθυστερήσεις, ακόμα κι όταν κάνεις γρήγορο scrolling προς τα κάτω για να δεις νέες δημοσιεύσεις. Μπορείς να αρχίσεις από σήμερα να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μέσα από το iPhone κατεβάζοντας δωρεάν την αντίστοιχη εφαρμογή από το App Store.

Qrator

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.