Το Openfund Χρηματοδοτεί Το Locish Με 60.000 Ευρώ

Locish

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πάνω από 1 δις άνθρωποι έκαναν κάποιο ταξίδι. Από αυτούς, οι έρευνες δείχνουν πως περίπου το 30% χρησιμοποίησε τα smartphones για να βρει πληροφορίες για τον τόπο προορισμού, ένα ποσοστό που πολύ σύντομα θα αυξηθεί. Όπως καταλαβαίνεις αμέσως, στα επόμενα χρόνια περιμένουμε να δούμε αρκετά νέα startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Το Locish είναι ένα από αυτά και μάλιστα είναι ελληνικό. Δημιουργήθηκε πριν από 4 μήνες από τους Αλέξη Χριστοδούλου και Γρηγόρη Ζωντανό. Αυτές τις μέρες ανακοίνωσε χρηματοδότηση με 60.000€ από το Openfund. Όπως δηλώνει η ομάδα πίσω από το Locish, με τη βοήθεια του Openfund θα καταφέρουν να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και έτσι τελικά να κάνουν την ανατροπή στα ταξίδια.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που μας κάνει crowd-sourcing τις συμβουλές και πληροφορίες που αναζητάει ο κάθε ταξιδιώτης. Οι κάτοικοι μιας περιοχής εγγράφονται στην υπηρεσία και καταχωρούν σε αυτή με λεπτομέρειες τα μέρη (εστιατόρια, καφετέριες, αξιοθέατα κλπ) που θα πρότειναν σε έναν τουρίστα να επισκεφτεί.

Οι τουρίστες δηλώνουν ένα μικρό ποσό που προτίθενται να πληρώσουν για συμβουλές και η εφαρμογή ταιριάζει τους κατοίκους - "Local Angels" με τους τουρίστες. Το Locish εντοπίζει ποιος κάτοικος ταιριάζει στον κάθε τουρίστα και δίνει στον τελευταίο κάποιες προτάσεις. Όταν ο τελευταίος αποδεχθεί κάποια από αυτές, τότε βλέπει τις λεπτομέρειες και ο κάτοικος κερδίσει το αντίστοιχο ποσό. Έτσι και οι δύο πλευρές βγαίνουν κερδισμένες.

Για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το Locish, δεν έχεις παρά να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS ή για Android.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το Openfund Χρηματοδοτεί Το Locish Με 60.000 Ευρώ”

  1. [...] Δες επίσης: Το Openfund Χρηματοδοτεί Το Locish Με 60.000 Ευρώ [...]

  2. […] το ελληνικό startup έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ανακοίνωνε τη λήψη 60.000€ από το Openfund II. Τότε είχε παρουσιαστεί ως μια εφαρμογή […]