Γιατί H Google "Φοβάται" Τη Samsung

google-motorola-android-620

Η Samsung είναι υπεύθυνη για το 39,6% του συνόλου των smartphones που πουλήθηκαν το 2012, καταφέρνοντας να πουλήσει όσα η Apple και η Nokia συν κάτι παραπάνω. Ο αριθμός των 213 εκ. πωλήσεων smartphones αναμφισβήτητα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος από κανέναν, πόσο μάλλον από τη Google.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στελέχη της Google είχαν συζητήσεις γύρω από την κυριαρχία της Samsung το έτος που μας πέρασε, με τον επικεφαλής Andy Rubin  από τη μια να επαινεί το κατόρθωμα της Κορεάτικης φίρμας και από την άλλη να αναφέρει πως ίσως αυτό αποτελεί και μια απειλή.

Γιατί ανησυχεί η Google;

Η ανησυχία της Google έγκειται στο γεγονός ότι η Samsung είναι πολύ πολύ μπροστά από τον επόμενο, No2 ανταγωνιστή της μέσα στο οικοσύστημα του Android. Σύμφωνα λοιπόν με την IDC, η Samsung έχει το 40,2% των πωλήσεων smartphones με Android, με δεύτερη τη Huawei με ποσοστό μόλις 6,6%. Ακόμα και στην αγορά των tablets, η Samsung έχει σημειώσει άλματα, καθώς κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012 κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και το Amazon Kindle Fire.

P1-BK445_GOOGSA_G_20130225183306

Η δεσπόζουσα θέση που κατέχει πλέον η Samsung στο οικοσύστημα του Αndroid, είναι αυτή που θα της επιτρέψει σιγά-σιγά να διαπραγματευθεί με νέους όρους τη σχέση της με την Google. Εκτός αυτού, η Κορεάτικη εταιρεία θα μπορούσε να αντικαταστήσει όλες τις εφαρμογές της Google, όπως τα Google Maps, Gmail, YouTube, ακόμα και το  Google Play Store. Το έχει κάνει ως ένα βαθμό με το Google Calendar, μέσω του TouchWiz, ωστόσο το δυσκολότερο σημείο θα ήταν η αντικατάσταση ολόκληρου του Play Store, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσει ένα νέο Application Store. H Samsung, αυτή τη στιγμή με το δικό της Music Hub, έχει καταφέρει να "τσιμπήσει" κάποια από τα έσοδα της Google, καθώς οι αγορές γίνονται μακριά από το  Google Play Store.

Μοtorola: Το όπλο της Google απέναντι στη Samsung

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η Goolge προέβει στην αγορά της Motorola, ήταν για να μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο τόσο σε software με το Android όσο και σε hardware επίπεδο, αφού θα είναι σε θέση να κατασκευάζει και να πουλά ολοκληρωμένα smartphones. Mε το Google Phone X να πλησιάζει όλο και περισσότερο προς την παρουσίαση (πιθανόν μέσα στην άνοιξη), η Google θεωρεί πως έχει καταφέρει να βρει τον "αντισταθμιστή" στην όλη υπόθεση. Βέβαια, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια high-end συσκευή για να ορθώσει ανάστημα απέναντι στη Samsung. Όλα αυτά, λίγες εβδομάδες πριν τη μεγάλη παρουσίαση του νέου Galaxy S IV στις 14 Μαρτίου.
google-motorola-mobility[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.