Ανακοινώθηκε Το Google+ Sign-In, Ο Αντίπαλος Του Facebook Connect

Η Google δίνει από σήμερα την ευκαιρία στους developers iOS, Android και web εφαρμογών να χρησιμοποιούν το Google+ για την επιβεβαίωση της ταυτότητας των χρηστών, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που κάνει το Facebook Connect. Η εταιρεία υποστηρίζει πως το νέο σύστημα προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες από ότι το κλασικό sign-in μέσω του Google λογαριασμού του χρήστη.

Το Google+ Sign-In, όπως αυτό ονομάζεται, μεταφέρει αυτόματα πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο ή το e-mail, έτσι ώστε η δημιουργία λογιαρασμού σε εφαρμογές τρίτων να γίνεται πολύ πιο εύκολα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως το 2-step verification συνεχίζει να λειτουργεί και εδώ. Επίσης, ανά πάσα στιγμή μπρορείς να δεις ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σου από το plus.google.com/apps.

Google+ Sign-In

Για πολλές ιστοσελίδες υπάρχουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές στο Google Play. Τώρα, μετά το sign-in μέσω της Google, θα βλέπεις ένα μήνυμα το οποίο θα σε ρωτάει αν θέλεις να την κατεβάσεις. Απλώς διαλέγεις την Android συσκευή σου και αν αυτή υποστηρίζεται, η εφαρμογή θα αρχίσει να κατεβαίνει αυτόματα.

Το Google+ Sign-In δεν θα επιτρέπει τις εφαρμογές να μοιράζονται συνεχή posts στο Google+, για κάθε high-score και για κάθε badge που κερδίζεις, κάτι που στο Facebook είναι συχνά ενοχλητικό. Την ίδια στιγμή, όταν είναι να μοιραστείς κάτι μέσα από την εφαρμογή, έχεις την επιλογή να το κάνεις μόνο με συγκεκριμένους κύκλους.

Θέλοντας να ξεφύγει από τα κλασικά updates με απλό κείμενο ή φωτογραφία, η Google πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού τα posts από αυτές τις εφαρμογές θα είναι interactive. Τι σημαίνει αυτό; Κάνοντας click πάνω σε κάποιο update από το Fancy θα μεταφέρεσαι για παράδειγμα αυτόματα στο σημείο της εφαρμογής όπου μπορείς να αγοράσεις το προϊόν. Αντίστοιχα, αν η εφαρμογή είναι το TuneIn Radio, θα αρχίζει να παίζει αμέσως ο σταθμός που μοιράστηκε ο φίλος σου κ.ό.κ..

Η Google επικοινώνησε με μερικές ιστοσελίδες και mobile εφαρμογές έτσι ώστε να έχουν υλοποιημένη την Google+ Sign-In λειτουργία από σήμερα. Ενδεικτικά, μπορείς να δοκιμάσεις το νέο σύστημα μέσα από την Guardian, το Shazam, το TuneIn, το Fitbit και το Fancy. Οι developers μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα σχετικά έγγραφα και να υλοποιήσουν από σήμερα το Google+ Sign-In.

Google+ Sign-In

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.