Η Sony Ανακοινώνει Το PlayStation 4, Παραλείποντας Να Μας Το Δείξει

PlayStation 4

Το PlayStation 4 είναι πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη η Sony ανακοίνωσε την επόμενη γενιά του PlayStation, σε μια προσπάθεια να κερδίσει πίσω τη χαμένη δόξα. Τα τελευταία χρόνια δεν της πήγαν όπως θα ήθελε, οπότε όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω στη νέα κονσόλα. Η Sony πέτυχε το εξής εντυπωσιακό χθες βράδυ: παρουσίασε το PlayStation 4, χωρίς να μας το δείξει.

Για την τιμή και την ακριβή διαθεσιμότητα μπορούσαμε να το περιμένουμε, πολλές εταιρείες άλλωστε καθυστερούν να τα ανακοινώσουν. Όμως δεν έχουμε ούτε μια πληροφορία για το πως φαίνεται η συσκευή. Παρακολουθώντας την παρουσίαση, ένιωθες σαν να βιάστηκε να κάνει την ανακοίνωση, σαν να αναγκάστηκε από κάτι.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Custom chip με 8 x86-64 AMD Jaguar CPU πυρήνες
  • Μηχανή γραφικών στα 1,84 TFLOPS βασισμένη στην AMD Radeon
  • RAM 8 GB GDDR5
  • Ενσωματωμένος σκληρός δίσκος
  • 6x Blu-Ray και 8x DVD Drive
  • USB 3.0, AUX
  • Ethernet, WiFi 802.11 b/g/n, BlueTooth 2.1 (EDR)
  • HDMI, Analog-AV out, Digital Output (optical)

DualShock 4

DualShock 4 με touch-pad

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Sony έδειξε και το νέο ασύρματο χειριστήριο που ακούει στο όνομα DualShock 4 και που έρχεται με touch-pad και έξοδο για ακουστικά. Το έγχωμο φως στο πάνω μέρος θα χρησιμοποιείται για να δίνει απλές πληροφορίες στους παίχτες (όπως όταν έχουν χαμηλή ζωή) ενώ το πλήκτρο Share, για το οποίο είχαμε ακούσει διάφορα στο παρελθόν, δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα εικόνες και video από τα παιχνίδια στο Internet. Τέλος, περιλαμβάνει αισθητήρα 6 αξόνων, με γυροσκόπιο 3 αξόνων και επιταγχυσιόμετρο 3 εξόνων.

Η κάμερα PlayStation 4 Eye

Το PlayStation 4 Eye είναι μια κάμερα που όπως το Kinect, θα ανιχνεύει τη θέση των χρηστών και των αντικειμένων μέσα στο δωμάτιο. Είναι αρκετά μικρότερη από το μεγάλο της αντίπαλο και μπορεί να καταγράψει την κίνηση σε γωνία 85°. Όσον αφορά το βάθος, μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα ξεκινώντας από απόσταση 30 εκατοστών. Η ανάλυση της φθάνει τα 1280x800 pixels και τα 60 fps. Διπλασιάζοντας τα frame rates, η ανάλυση μειώνεται ακριβώς στο μισό.

Γιατί τόσο νωρίς;

Η Sony αποφάσισε να ανακοινώσει το PlayStation 4 αρκετά νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2013, οπότε πολλά πράγματα δεν είναι ολοκληρωμένα. Δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιο λόγο έκανε χθες βράδυ αυτήν την εκδήλωση. Δεν μπορεί να μην σκέφτηκε την εντύπωση που θα αφήσει στον κόσμο παρουσιάζοντας μια συσκευή, χωρίς στην πραγματικότητα να την παρουσιάσει.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Sony Ανακοινώνει Το PlayStation 4, Παραλείποντας Να Μας Το Δείξει”

  1. Ο/Η SheikGR λέει:

    Οντως εφοσον στοχευει σε launch την εορταστικη περιοδο του 2013, ειναι περιεργο που δεν εχει ολοκληρωσει την σχεδιαση της κονσολας και δεν την εδειξε. Το ιδιο εκανε βεβαια και η Nintendo με το Wii U αλλα εκει εκτος απο βλακωδες μαρκετινγκ υπηρχαν κι αλλοι λογοι(περισσοτερο βαρος στο gamepad κλπ). Περιμενουμε και την MS τωρα