Το Facebook δοκιμάζει τη χρέωση $100 για κάθε μήνυμα προς αγνώστους

Facebook

Γνωρίζαμε πως το Facebook ψάχνει τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του, όμως αυτή τη λύση δεν την είχαμε σκεφτεί. Πριν από μερικές βδομάδες μερικοί χρήστες παρατήρησαν πως μπορούσαν να στείλουν μήνυμα σε άτομα που δε γνώριζαν, με τους οποίους δηλαδή δεν είχαν κοινούς φίλους, έναντι του ποσού του $1. Τώρα όμως, το Mashable αναφέρει πως στην προσπάθεια του να στείλει ένα μήνυμα στον Mark Zuckerberg είδε δύο επιλογές, είτε να μην πληρώσει τίποτα και το μήνυμα να πάει στο "Other" inbox, είτε να πληρώσει $100 και αυτό να πάει στο κανονικό inbox.

Για να μην νομίζεις πως αυτό το ποσό εμφανίζεται μόνο όταν θέλεις να στείλεις μήνυμα στον ιδρυτή του Facebook ή σε άλλους εκατομμυριούχους δισεκατομμυριούχους, παρατηρήθηκε πως το ίδιο συμβαίνει και για μηνύματα προς άλλους, απλούς χρήστες της υπηρεσίας. Όσον αφορά το γιατί η ξαφνική αύξηση στο ποσό, το Facebook δήλωσε πως κάνουν δοκιμές με μερικές ακραίες τιμές για να δουν τι επίδραση έχουν αυτές στο spam.

Προς το παρόν, η παραπάνω εικόνα δεν εμφανίζεται σε όλους, αλλά μόνο σε όσους ανήκουν στο σύνολο που επέλεξε η εταιρεία για να κάνει τις δοκιμές.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.