Το Wifis.org κάνει το WiFi πιο... social [Infographic]

Wifis.org

Το wifis.org είναι μια από τις ιδέες που ακούγονται περίεργες, αλλά ταυτόχρονα είναι ενδιαφέρουσες. Όπως είχαμε δει τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, είναι μια ιστοσελίδα που αναλαμβάνει να κάνει το WiFi πιο... social, είτε για να πεις ένα γεια στον ιδιοκτήτη ενός δικτύου, είτε για να του ζητήσεις τον κωδικό επειδή ακόμα περιμένεις τον πάροχο να συνδέσει τη γραμμή στο νέο σπίτι.

Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από πολύ απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας. Αρχικά διαλέγεις ποιο username θέλεις να έχεις, στη συνέχεια αλλάζεις το SSID του router σου για να ταιριάζει στο username που επέλεξες και από εκεί και πέρα όποιος γείτονας ή περαστικός βλέπει το όνομα αυτό, θα μπορεί αν θέλει να σου στείλει κάποιο μήνυμα. Ο τρόπος που λειτουργεί διατηρεί την ανωνυμία σου, αφού ο αποστολέας δε θα γνωρίζει σε ποιον ακριβώς στέλνει το μήνυμα. Το μόνο που θα γνωρίζει είναι το όνομα του WiFi δικτύου.

Μέσα σε αυτόν τον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας, χρήστες από 107 χώρες έχουν δοκιμάσει το Wifis.org, οι οποίοι έστειλαν 50.000 μηνύματα στους ιδιοκτήτες των δικτύων WiFi. Παρόλο που αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε 7 γλώσσες, η ομάδα πάντα αναζητεί εθελοντές για να μεταφραστεί σε ακόμα περισσότερες.

Wifis.org Infographic

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.