Τα πιο viral videos για το 2012 σύμφωνα με το περιοδικό TIME

Ποιος δεν έχει αφιερώσει ώρες από τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώντας τα διάφορα videos που έχουν δημιουργηθεί και προέρχονται από διαφημίσεις, παρωδίες, τυχαία γεγονότα και άλλες καταστάσεις; Η εξάπλωση των social media λειτούργησε υπέρ όλων αυτών των viral videos. Το περιοδικό ΤΙΜΕ έκανε μια έρευνα και δημοσίευσε τα 10 πιο viral videos που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά που φεύγει σε λίγο καιρό.

1. Kony 2012

Στην 1η θέση συναντάμε το Kony 2012, μία καμπάνια από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Invisible Children, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να σταματήσει μία σύγκρουση στην Αφρική που διαρκεί πάνω από 20 χρόνια τώρα. Μέσα σε μόλις 1 βδομάδα ζωής αυτό το documentary διάρκειας 30' ξεπέρασε τις 100.000.000 προβολές, κάτι που αποτελεί δείγμα του πόσο μεγάλη επιρροή μπορούν να έχουν τα social media στις μέρες μας.

2. Gangnam Style

Όταν άκουσες για πρώτη φορά το Gangnam Style του νοτιοκορεάτη ράπερ Psy, σίγουρα δεν πίστευες πως ήταν ικανό να κερδίσει τον τίτλο του "most watched YouTube video of all time". Αυτή τη στιγμή το video έχει προβληθεί περισσότερες από 900.000.000 φορές, αφήνωντας έτσι στη 2η θέση το Baby του Justin Bieber με διαφορά περίπου 100.000.000 προβολές.

3. Bullied Bus Monitor

Το συγκεκριμένο video δείχνει το πόσο καλό μπορούν να κάνουν τα social media αν λειτουργήσουν σωστά. Τραβήχτηκε από ένα κινητό τηλέφωνο και δείχνει το bullying που δέχεται η Karen Klein, η οποία εκείνη την περίοδο εργάζονταν στο Greece Central School District της πόλης Greece στη Νέα Υόρκη. Οι χρήστες του Reddit άρχισαν με αφορμή αυτό το video μια καμπάνια για να μαζέψουν $5.000 και με αυτά να χαρίσουν κάποιες διακοπές στην Klein. Ο κόσμος που δραστηριοποιήθηκε όμως κατάφερε και μάζεψε πάνω από $700.000. Το σχολείο απέβαλλε τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές τις σκηνές και η Klein από τότε έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα το οποίο έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το bullying.

4. Felix Baumgartner’s Space Jump

Χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας και προπόνησης για να καταφέρει αυτό που είδαμε. Ο λόγος για τον Felix Baumgartner, ο οποίος με τη βοήθεια της Red Bull πήδηξε από ύψος 39 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια της πτώσης έσπασε το φράγμα του ήχου, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας άνθρωπος στο παρελθόν. Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες απογείωσης λόγω των καιρικών φαινομένων, ο Felix κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του επιτυχώς. Όλο το εγχείρημα μπορούσε κανείς να το δει ζωντανά μέσα από το κανάλι του Red Bull στο YouTube.

5. Dad Shoots Daughter’s Laptop

Τι γίνεται όταν από τη μία πλευρά έχεις μία κόρη που αγαπάει το Facebook και από την άλλη έναν πατέρα που αγαπάει τα όπλα; Αυτό ακριβώς που βλέπεις στο παρακάτω video. Η κόρη του Tommy Jordan δημοσίευσε κάποια σχόλια στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, γκρινιάζοντας για τις δουλειές του σπιτιού που έχει να κάνει. Τότε, αυτός πήρε το laptop της, το τοποθέτησε στο έδαφος και άδειασε πάνω του το 45άρι όπλο που είχε στην κατοχή του. Κάτι μου λέει πως μετά δεν της πήρε άλλο υπολογιστή.

6. TV Anchor Stands Up to Bully

Ως παρουσιαστρια ειδήσεων σε ένα κανάλι στο Wisconsin, η Jennifer Livingston έχει συνηθίσει να δέχεται σχόλια από κάθε πλευρά. Ένα από αυτά όμως, που έκανε ένας τοπικός δικηγόρος από τη συγκεκριμένη πόλη, την ενόχλησε περισσότερο από το συνηθισμένο. Το σχόλιο αφορούσε το βάρος της παρουσιάστριας και στις μέρες που ακολούθησαν ήταν δεκάδες οι συμπολίτες της και θεατές της εκπομπής που κατέκριναν στο Facebook αυτού του είδους τις επιθέσεις. Το video απεικονίζει την ίδια μέσα από την εκπομπή της να απευθύνεται στον αποστολέα του μηνύματος και σε όλους όσους ευθύνονται για το αντίστοιχο bullying που δέχονται οι μαθήτριες στα σχολεία.

7. Todd Akin’s ‘Legitimate Rape’ Comment

Στην 7η θέση συναντάμε τον υποψήφιο γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, Todd Akin, ο οποίος ως καλεσμένος μιας τηλεοπτικής εκπομπής εξέφρασε κάποιες πολύ ακραίες απόψεις σχετικά με τις περιπτώσεις βιασμού και τις εκτρώσεις που συχνά ακολουθούν. Αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, η δικαιολογημένη οργή των πολιτών ήταν φανερή στα social media και όχι μόνο, με αρκετά από τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων να καλούν τον Akin να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα. Ο ίδιος αρνούνταν, όμως τελικά έχασε τη θέση του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

8. Live Lip-Dub Marriage Proposal

Το Internet αποτελεί μια εξαιρετική πηγή για ιδέες πάνω στο πως να κάνεις μια πρόταση γάμου. Ό,τι κι αν έχεις σκεφτεί ο ίδιος όμως, το πιο πιθανό είναι να μην συγκρίνεται αυτό που πραγματοποίησε ο Isaac Lamb, ένας ηθοποιός από το Portland. Μαζί με παραπάνω από 60 μέλη της οικογένειας και φίλους, δημιούργησε μια παράσταση υπό τους ήχους του Marry You του Bruno Mars. Μετά από τέτοια προσπάθεια, πως θα μπορούσε να αρνηθεί;

9. Obama Sings Al Green

Ο Barack Obama μας απασχόλησε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, εξ αιτίας των Προεδρικών Εκλογών που έγιναν στις ΗΠΑ. Έτσι, μετά το πολύ γνωστό πλέον πιο δημοφιλές tweet της ιστορίας, ο Obama μπαίνει στο Top 10 με ένα μικρό video, απόσπασμα της ομιλίας του στη Νέα Υόρκη. Σε αυτό τραγουδάει 1-2 στίχους από ένα τραγούδι του Al Green. Τις επόμενες ημέρες, αυτή η κίνηση του Obama οδήγησε στις πωλήσεις των δίσκων του γνωστού καλλιτέχνη να αυξηθούν κατά 490%.

10. Cookie Monster’s Share It Maybe

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το Call Me Maybe, έγινε τεράστια επιτυχία. Με βάση αυτό δημιουργήθηκαν εκατοντάδες επανεκτελέσεις στο YouTube πολλές από τις οποίες αξίζει να τις δεις. Μία από αυτές δημιούργησε το Sesame Street του PBS. Εδώ, σε αντίθεση με αυτές που είχαμε δει, το Muppet, Cookie Monster, «έγραψε» ξανά τους στίχους του τραγουδιού, αλλάζοντας το εντελώς.

[via]

Σχολιάστε >
50 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.