Το Facebook Messenger για Android θα απαιτεί μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου

Σήμερα το Facebook ανακοίνωσε πως η επόμενη έκδοση του Facebook Messenger για Android δε θα απαιτεί από τον χρήστη να συνδεθεί με ένα λογαριασμό στο Facebook, αλλά αντίθετα θα επιτρέπει σε κάποιον να συνδεθεί χρησιμοποιώντας μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και ένα όνομα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια εφαρμογή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου δεν απαιτεί ένα λογαριασμό σε αυτό.

Το rollout θα γίνει σταδιακά, με χώρες όπως η Ινδία, η Αυστραλία, η Ινδονησία, η Βενεζουέλα και η Νότιος Αφρική να έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν πρώτες. Κάποια στιγμή στο μέλλον αντίστοιχο update θα έρθει και για τους κατόχους iOS συσκευών, όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Με αυτή την απόφαση του Facebook η υπηρεσία Facebook Messenger θα είναι προσβάσιμη και από όλους όσους δε νιώθουν ακόμα έτοιμοι να αποκτήσουν λογαριασμό σε αυτό. Φαίνεται πως απώτερος στόχος του είναι ο αριθμός των SMS μηνυμάτων, ο οποίος σίγουρα θα μειωθεί στα επόμενα χρόνια, εξαιτίας των εφαρμογών όπως αυτή. Είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση από την πλευρά του, αφού ταυτόχρονα αυξάνει το user base του Facebook Messenger αλλά και κερδίζει χρήστες, οι οποίοι μετά από αυτήν την πρώτη επαφή, πιθανώς κάποια στιγμή να δημιουργήσουν και οι ίδιοι κανονικό λογαριασμό.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.