Η επίσημη εφαρμογή του YouTube βρίσκεται στο App Store

Λίγες ώρες πριν την εκδήλωση όπου η Apple θα παρουσιάσει το iPhone 5, η Google δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για να κυκλοφορήσει τη δική της, ξεχωριστή εφαρμογή για το YouTube στο iOS. Κι όλα αυτά επειδή, αρχίζοντας από το iOS 6, το YouTube δεν θα συμπεριλαμβάνεται στις native εφαρμογές του λειτουργικού, σπάζοντας έτσι μια συμφωνία που κρατούσε από το πρώτο iPhone.

Η νέα εφαρμογή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού όλοι γνωρίζαμε πως έρχεται σύντομα. Πρόκειται για μία εξαιρετική αναβάθμιση συγκριτικά με την εφαρμογή που είχε αναπτύξει η Apple για το iOS. Για όσους έχουν ασχοληθεί με το Android, θα τους θυμίσει την αντίστοιχη που συναντάμε στην πλατφόρμα της Google. Παρολαυτά δεν είναι μια απλή αντιγραφή, αφού η αίσθηση που αφήνει κάνει φανερό το ότι είμαστε στο iOS.

Με ένα απλό swipe έχουμε πρόσβαση σε όλα τα κανάλια που έχουμε γίνει συνδρομητές, καθώς και σε όλες τις κατηγορίες των videos που συναντάμε στο YouTube. Καθώς πληκτρολογούμε κάτι στο πεδίο αναζήτησης, θα βλέπουμε προτάσεις κι έτσι θα διαλέγουμε αμέσως το τραγούδι που μας ενδιαφέρει. Περισσότερα videos θα είναι διαθέσιμα πλέον, αφού λόγω των συμφωνιών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα πολλά δεν ήταν προσβάσιμα από την native εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται το κάθε video στο Google+, το Facebook, το Twitter καθώς και μέσω SMS.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής, η οποία έρχεται σε μια περίοδο που η Google προσπαθεί να βγάλει περισσότερα έσοδα από το YouTube, κυκλοφορώντας επίσημες εφαρμογές για διάφορες πλατφόρμες. Για να την κατεβάσετε, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το App Store, όπου διατίθεται για iPhone και iPad.

Σχολιάστε >
24 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.