[Review] Logitech Solar Keyboard Folio - Ηλιακό πληκτρολόγιο & θήκη για το iPad!

Πολλές φορές κάνω ταξίδια δύο ή τριών ημερών και αντί να έχω μαζί μου μόνο το iPad, παίρνω και το MacBook γιατί το πληκτρολόγιο του μου είναι απαραίτητο αφού την πληκτρολόγηση στην οθόνη αφής του iPad θα την χαρακτήριζα χρονοβόρα και κουραστική.

Η Logitech πριν από λίγο καιρό παρουσίασε το Solar Keyboard Folio και φαίνεται ότι έδωσε την λύση στο πρόβλημα μου καθώς δεν θα χρειάζεται να μεταφέρω πλέον συνέχεια μαζί μου το MacBook. Οπως αποκαλύπτει και το όνομα του, η φόρτιση των μπαταριών δεν γίνεται με κάποιο καλώδιο αλλά με την ενέργεια που προέρχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες που υπάρχουν στο Folio.

Το δεύτερο, εξίσου μεγάλο, πλεονέκτημα της νέας iPad θήκης της Logitech είναι το πληκτρολόγιο. Σε αντίθεση με όλες τις αντίστοιχες θήκες που έχω δει στο παρελθόν, τα πλήκτρα είναι υψηλής ποιότητας και δεν δημιουργούν προβλήματα κατά την πληκτρολόγηση. Παρά το μικρό μέγεθος του Folio, υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα στα πλήκτρα και, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, μου θύμισε έντονα το layout των πληκτρολογίων της Apple.

Η σύνδεση του Folio με το iPad γίνεται -πώς αλλιώς;- με bluetooth ενώ εντύπωση μου προκάλεσαν τα πλήκτρα που έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιούν διάφορα shortcuts όπως η αυξομείωση της έντασης της μουσικής ή πλήκτρα για έλεγχο των multimedia (play - stop - rewind - pause). Το Folio έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται με τις δύο τελευταίες γενιές του iPad που, μεταξύ τους, έχουν απειροελάχιστες διαφορές.

Το καλύτερο στοιχείο του Folio σας το αφήσαμε για το τέλος. Η ίδια η Logitech ισχυρίζεται ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Folio μπορεί να φτάσει έως και δύο χρόνια (!) με καθημερινή χρήση για δύο ώρες. Προφανώς αυτό δεν το διαπιστώσαμε μόνοι μας αλλά ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο να κρατάει, είναι εντυπωσιακό..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.