Στο LOL flix θα βρίσκεις DRM-free stand-up comedy έναντι $5

Αν ο τίτλος θυμίζει την τακτική που ακολούθησε ο Louis C.K. τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Χάρη στον Louis, ο κόσμος της κωμωδίας αλλάζει προς το καλύτερο, αφού πέρα από το τελευταίο επιτυχημένο πείραμα να μειώσει τον αριθμό των εισιτηρίων που μεταπωλούσαν διάφοροι μέσω Internet, πριν από λίγους μήνες μας έδειξε πως αν κάποιο προϊόν είναι αρκετά καλό, οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να δώσουν $5 για να το αγοράσουν, παρά να το κατεβάσουν πειρατικά. Κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει το LOL flix, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Μέσω της ιστοσελίδας μπορούμε να δούμε μέσω streaming ή να κατεβάσουμε stand-up comedy shows που γυρίστηκαν στο παρελθόν για το Showtime, πληρώνοντας για το καθένα ένα μικρό ποσό μέχρι $5. Ο παραγωγός Scott Montoya βρίσκεται σε επαφή με διάφορους κωμικούς για τη δημιουργία περιεχόμενου που θα γίνει διαθέσιμο μέσω του LOL flix για πρώτη φορά. Το κάθε video είναι DRM-free, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να το μοιραστεί με όποιον θέλει, ακόμα και με όλο τον κόσμο μέσω κάποιου torrent. Το αρνητικό με την υπηρεσία αφορά τους δημιουργούς, αφού οι τελευταίοι θα παίρνουν μόνο το 50% των εσόδων.

Όταν ο Louis C.K. έτρεχε το δικό του πείραμα, αυτός ήταν πίσω από όλα. Δεν είχε ούτε μεσάζοντες για τη διακίνηση του video, ούτε τίποτα. Τότε αρκετοί υποστήριξαν πως το πείραμα πέτυχε επειδή απλά ήταν ο Louis C.K., ένας από τους καλύτερους κωμικούς της εποχής μας, και μπορούσε να "σπρώξει" το show του με μεγάλη ευκολία, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι κωμικοί. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια με το LOL flix, αφού ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.