Μήπως κινδυνεύετε από τον "εφιάλτη" που δημιούργησε το DNSChanger;

Πως θα νιώθατε αν ξυπνώντας αύριο το πρωί δεν είχατε πρόσβαση στο Internet; Εφιάλτης, σωστά; Για κάποιους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, κι όλα αυτά χάρη στο DNSChanger, μια παραλλαγή του Zlob, ένα trojan που αλλάζει τις διευθύνσεις DNS σε όσους υπολογιστές έχει προσβάλει. Αύριο το FBI θα βγάλει από την "πρίζα" τους servers του DNSChanger, κάτι που μπορεί να αφήσει χωρίς Internet τους περίπου 275.000 υπολογιστές που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα τις απαραίτητες διορθώσεις. Αν έχετε προσβληθεί, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 2007 έκανε την εμφάνιση του ένα trojan που άκουγε στο όνομα DNSChanger. Όπως λέει και το όνομα του, αυτό άλλαζε τις διευθύνσεις DNS των υπολογιστών. Έτσι, όταν ο χρήστης έκανε click σε κάποια διαφήμιση που τον ενδιέφερε, το DNSChanger τον έκανε αναδρομολόγηση σε ιστοσελίδες εταιρειών που είχαν πληρώσει τους ίδιους. Μέχρι το τέλος του 2011 το botnet περιελάμβανε πάνω από 4.000.000 υπολογιστές, με τους δημιουργούς του να κερδίζουν $14 εκατομμύρια από αυτό.

Το Νοέμβριο του 2011 το FBI και το GISA συνέλαβαν τους δημιουργούς του DNSChanger, όμως λόγω του μεγάλου αριθμού των χρηστών που χρησιμοποιούσαν τους συγκεκριμένους servers, αποφασίστηκε αυτοί να παραμείνουν σε λειτουργία. Όπως μαντέψατε, η απόφαση του δικαστηρίου λήγει τη Δευτέρα 9/7 και έτσι όσοι υπολογιστές δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, δεν θα μπορούν να συνδεθούν από αύριο στο Internet.

Η υπηρεσία που ανέλαβε να κρατήσει σε λειτουργία αυτούς τους μήνες τους servers του DNSChanger έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα η οποία πραγματοποιεί έλεγχο για το αν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες διευθύνσεις DNS. Αν το αποτέλεσμα του ελέγχου δεν είναι το επιθυμητό, ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τα απλά βήματα που περιγράφονται εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.