WWDC 2012: Το OS X Mountain Lion θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο έναντι $20

Μετά την ανανέωση της σειράς των notebooks και τη νέα έκδοση του iOS, έχουμε και την παρουσίαση του OS X Mountain Lion, της 9ης έκδοσης του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Apple. Οι αλλαγές δείχνουν μια τάση να αποκτήσει κοινά χαρακτηριστικά και λειτουργίες με το iOS. Το λειτουργικό θα κυκλοφορήσει μέσω του App Store τον Ιούλιο και θα κοστίζει μόλις $19,99.

Η Apple ανακοίνωσε νέες εφαρμογές για το Mac OS, το Messages, το Reminders και το Notes, τις οποίες γνωρίζουμε ήδη από το iOS. Επιπλέον, μέσω του νέου Notification Center θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις που θα είναι οργανωμένες με όμορφο τρόπο. Όπως και στο mobile λειτουργικό της εταιρείας, το iCloud θα παίζει πλέον σημαντικότερο ρόλο. Τα Keynote, Preview, TextEdit και Pages θα το υποστηρίζουν περισσότερο.

Ο νέος Safari «έκλεψε» ένα feature από τον Chrome, εκείνο που χρησιμοποιεί μία κοινή μπάρα στο πάνω μέρος, τόσο για URLs, όσο και για αναζήτηση. Όπως είδαμε στις ανακοινώσεις του iOS 6, τα ανοιχτά tabs του Safari θα συγχρονίζονται μεταξύ όλων των συσκευών κάθε χρήστη. Μπορείτε έτσι να φορτώσετε μία σελίδα από το MacBook Pro και αμέσως αυτή θα είναι προσβάσιμη και από το iPad. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και το “tab view”, το οποίο μας επιτρέπει με απλά gestures να εναλλασσόμαστε γρήγορα μεταξύ των tabs.

Το Power Nap ήταν μία από τις ευχάριστες αλλαγές που είδαμε χθες βράδυ. Καθώς ο υπολογιστής μας «κοιμάται», θα κατεβάζει τα νέα e-mails, φωτογραφίες από το Photo Stream και άλλα πολλά. Έτσι, μόλις θελήσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε θα είναι πλήρως ενημερωμένος με ό,τι έχει αλλάξει.

Το Game Center έρχεται στο OS X Mountain Lion, ακριβώς όπως λειτουργεί και στο iOS. Θα μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια με παίχτες που παίζουν στο iOS και αντίστροφα. Οι χρήστες πλέον θα μπορούν μέσω του OS X Mountain Lion να υπαγορεύουν το κείμενο που θέλουν να γράψουν, οπουδήποτε κι αν είναι αυτό. Από το Pages μέχρι ακόμα και το Facebook ή 3rd party apps.

Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν το AirPlay Mirroring, το Gatekeeper που βοηθάει τον υπολογιστή μας να παραμένει προστατευμένος από κακόβουλο λογισμικό και τον εύκολο διαμοιρασμό URLs , videos, φωτογραφιών και άλλα με το Facebook, το Twitter, το Flickr Και άλλα. Οι developers μπορούν ήδη να κατεβάσουν την Developer Preview της νέας έκδοσης του λειτουργικού από εδώ.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.