Away Challenge #3 - Day #5: Ταξίδεψε, αλλά καν' το σωστά

Για το 3o Challenge αποφασίσαμε στο Away να προτείνουμε τρόπους για να βγει ο καθένας μας έξω από το comfort zone του. Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης βδομάδας, θα κλείσουμε με κάτι που πολλοί θα αποφασίσουν να κάνουν μέσα στους επόμενους μήνες, να ταξιδέψουν. Το τα ταξιδεύεις πολλές φορές συνεπάγεται με το να βγαίνεις έξω από τα νερά σου, έξω από αυτό που έχεις συνηθίσει. Αρκεί όμως να το κάνεις σωστά.

Πως να βγεις έξω από την comfort zone σου; - Day #5

Αν αποφασίσεις να κλείσεις διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού, να πας εκεί με την ίδια μεγάλη παρέα που πίνεις καφέδες τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου και να περάσεις τις 5 από τις 7 ημέρες στην πισίνα του ξενοδοχείου ή σε κάποια γεμάτη από κόσμο παραλία εκεί κοντά, πρέπει να καταλάβεις πως δεν βγαίνεις ουσιαστικά έξω από το comfort zone σου. Ούτε αν κλείσεις τις διακοπές με κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο και ακολουθείς κάθε μέρα τον ξεναγό που ανατέθηκε στο group σου. Έτσι δεν καταφέρνεις τίποτα.

Αυτό που αντίθετα θα πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις, είναι να βγεις από τα συνηθισμένα. Δοκίμασε να εξερευνήσεις την πόλη που βρίσκεσαι, μίλα με τους κατοίκους της περιοχής, γνώρισε τους, μάθε την κουλτούρα τους. Μη βαρεθείς να περπατήσεις. Εκτός του ότι θα είναι καλό να ξεφύγεις για λίγες μέρες από τη μόνιμη χρήση του αυτοκινήτου στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη πόλη, αν αποφασίσεις να μετακινείσαι με τα πόδια θα βρεις πολλά περισσότερα πράγματα να ασχοληθείς.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για κάτι που σου τράβηξε την περιέργια, μη διστάσεις να ρωτήσεις. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις την τοπική γλώσσα, η χρήση των Αγγλικών και μερικές καλές εφαρμογές φορτωμένες στο smartphone σου σίγουρα θα αρκούν για να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη που επέλεξες. Τι άλλες συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θα ταξιδέψει σε μερικές βδομάδες;

[image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.