Away Challenge #3 - Intro: Πώς να βγεις έξω από την comfort zone σου

Παραδέχομαι πως μου αρέσει κάποιες φορές να κλείνω αυτιά και μάτια, να μειώνω την ένταση των αισθήσεων μου και να ζω με όσα έχω και όσα γίνονται γύρω μου, ασφαλισμένη, ήρεμη, ήσυχη, χωρίς έγνοιες. Βολεμένη κότα στα ζεστά μου, να κλοσσάω αυγά. Τις περισσότερες φορές αυτή η κατάσταση διαρκεί ελάχιστα, υπάρχουν κάποιες που παρασύρομαι και μετά το μετανιώνω. Στο τρίτο Away Challenge, επιχειρούμε να βρούμε το πότε, το γιατί και το πως θα βγείτε από το comfort zone σας, αυτή τη γυάλα που κολυμπάτε/κολυμπάμε μέσα σαν χρυσόψαρα.

Είναι τόσο ωραία να μην ανησυχείς για τίποτα, σωστά; Είτε είσαι μάνα, είτε είσαι νέος, επιχειρηματίας, γέρος, επιχείρηση. Θες να έχεις το φαΐ έτοιμο, τα ρούχα σιδερωμένα, το σεξ καταπληκτικό, τα παιδιά πειθαρχημένα, τα λεφτά πολλά, την επιτυχία στη δουλειά ακούραστη, την εξασφάλιση της πρωτιάς στην επιχείρηση με μηδανικό κόστος, κόπο και σκέψη. Είναι ωραία όλα αυτά, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνο σε ένα ιδανικό κόσμο υπάρχουν. Αν ονειρεύεσαι, που δικαιούσαι να το κάνεις, τότε είναι εντάξει. Για τους υπόλοιπους που είναι ενεργοί αλλά μέσα στο καβούκι τους ή με πλήρη συνείδηση και επιλογή να ζουν ως followers τις εξελίξεις, τα πράγματα αλλάζουν. Θα σας ταρακουνήσουμε από την υπάρχουσα κατάστασή σας, αυτήν που μερικοί αποκαλούν "έτσι τα 'φερε η ζωή".

Δεν είναι δύσκολο να βρεις ποια πράγματα σε ενοχλούν, με ποια συμβιβάζεσαι, με ποια ενοχλείσαι, ποια δεν θες να αλλάξεις, ποια θες να πετάξεις. Αυτό είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να το παραδεχτείς και να το κάνεις. Και για να το κάνεις πρέπει να βρεις ποιος είσαι ή ποιος θες να είσαι γιατί τώρα φθείρεσαι και είναι κρίμα. Αν δεν σου αρέσει ο γκόμενος και το συνειδητοποιείς, αλλά λυπάσαι τα χρόνια που ξόδεψες, δεν θες να μείνεις στο ράφι, φοβάσαι να βγεις στην αγορά ξανά κ.τ.λ, πάρτο απόφαση και παράτα τον. Αν θες να αδυνατίσεις, ράψε το στόμα σου, μην το θες μόνο. Αν δεν έχεις λεφτά, δούλεψε περισσότερο και βάλε τάξη στο πορτοφόλι σου. Αν δεν αντέχεις τη μάνα σου, χωρίς να σημαίνει πως δεν την αγαπάς, βρες σπίτι ή ξόδεψε αλλού τις ώρες σου. Αν ζηλεύεις την αδερφή σου, τη φίλη σου, τη σχέση σου, το σκύλο σου και ότι άλλο συνδυάζεται με -σου-, πήγαινε σε ένα γιατρό χωρίς τύψεις. Αν είσαι μόνος και όχι μοναχικός, τότε πάψε να κάνεις την κλαμένη χήρα και βρες πως το έπαθες. Αν έχεις κατάθλιψη, σταμάτα να πληγώνεσαι και να αυτοτιμωρείσαι, πες τι έκανες, διόρθωσε πράγματα, άρχισε να ζεις και μην πεθάνεις -γιατί τώρα πεθαίνεις. Αν δεν σου αρέσουν οι γυναίκες σταμάτα να καταπιέζεσαι και να βάζεις ταμπέλες και ζήσε με αυτό που είσαι. Αν θαυμάζεις τα start-ups σταμάτα να αναλώνεσαι σαν το μαϊντανό σε συνέδρια και μαλακίες, κάτσε σκέψου, δούλεψε (δούλεψε όμως) και φτιάξε ένα. Αν δίνεις λεφτά σε διαφήμιση και λοιπές υπηρεσίες με μηδενικό αποτέλεσμα στις πωλήσεις, στην εικόνα και την σχέση με το κοινό σου, τότε ξανακοίταξε τους συνεργάτες σου και τις μεθόδους που χρησιμοποιείς.

Το comfort zone του κάθε ένα από εμάς ορίζεται από το πως μεγάλωσε, πως ζει, ποιός είναι (στ' αλήθεια), από το περιβάλλον που ζει και τις παραμέτρους που συμβάλλουν στην καθημερινότητά του (π.χ οικονομική, κοινωνική, ερωτική, φιλική, επαγγελατική κ.ο.κ.), καθώς και το ιδανικό που θέλει να είναι, να κάνει, να πετύχει.

Στο Away.gr, το team αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Challenge "Πώς να βγεις από το comfort zone σου" για να βρει τις διεξόδους από το 4x4 γεμάτο νερό μπάνιο σας πριν πνιγείτε.

P.S. Αν δεν αντέχετε να ακούσετε πράγματα που σας ενοχλούν, σας πληγώνουν, μα σας αφορούν και σας ενδιαφέρουν, μην κάνετε click στα επόμενα Challenge posts. Σας προκαλώ!

Σχολιάστε >
16 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.