Έλεγχος του υπολογιστή όπως στο Minority Report; Αρκετά σύντομα χάρη στο Leap

Πριν από μερικά χρόνια το Wii επέτρεψε για πρώτη φορά τους χρήστες του να χρησιμοποιούν το menu και να παίζουν παιχνίδια, διαβάζοντας απλά την κίνηση των χεριών τους. Λίγο αργότερα, το Kinect έφερε αρκετές βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας πιο εύκολο τον έλεγχο των εφαρμογών μετακινώντας τα χέρια μας στον αέρα. Τώρα, μία startup που ακούει στο όνομα Leap Motion παρουσίασε τη δική της πρόταση, η οποία αλλάζει κατά πολύ προς το καλύτερο αυτήν την τεχνολογία.

Η Leap Motion καταφέρνει να αναγνωρίζει την κίνηση των χεριών με ακρίβεια 0,01 mm, δηλαδή σχεδόν 100 φορές καλύτερη από εκείνη του Kinect, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη χρήση touch-free gestures, όπως το γνωστό μας pinch-to-zoom. Το Leap, όπως ονομάζεται η συσκευή, δημιουργεί έναν εικονικό τρισδιάστατο χώρο μεγέθους τεσσάρων κυβικών ποδιών, στον οποίο καταγράφονται οι κινήσεις των χεριών του χρήστη με ακριβεία που παρόμοια δεν έχουμε ξαναδεί. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ο έλεγχος είναι καλύτερος από εκείνον που προσφέρει μία οθόνη αφής ή ένα ποντίκι και το ίδιο καλός όσο εκείνος που προσφέρει ένα πληκτρολόγιο.

Πρόσφατα η Leap Motion χρηματοδοτήθηκε με $12,75 εκατομμύρια από διάφορους επενδυτές, γεγονός που θα βοηθήσει αρκετά στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές. Υπολογίζεται πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους για Windows και Mac OS X και θα κοστίζει περίπου $70. Οι υποσχέσεις που μας αφήνει το demo που παρουσιάστηκε μόνο θετικά σχόλια μπορούν να αποσπάσουν. Σϊγουρα το μέλλον είναι μακριά από τα ποντίκια όπως τα γνωρίζουμε και ίσως η πρόταση της Leap Motion να είναι αυτό που ψάχνουμε.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Έλεγχος του υπολογιστή όπως στο Minority Report; Αρκετά σύντομα χάρη στο Leap”

  1. Ο/Η dkalo λέει:

    Ως concept είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω αν οι άνθρωποι είμαστε "εκπαιδευμένοι" να κάνουμε μεγάλες κινήσεις. Δηλαδή, πιστεύω ότι προτιμάμε να κουνάμε οριακά τα δάχτυλα μας πάνω από ένα keyboard ή ένα gamepad παρά να κάνουμε κινήσεις στον.. αέρα..