Βρες πόσο αξίζεις για το Facebook

Αυτές οι μέρες είναι σίγουρα αφιερωμένες στο Facebook, τις μετοχές και την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο. Όπως είδαμε, το Facebook ανακοίνωσε την αρχική τιμή της μετοχής του στα $38, με την αξία του να εκτοξεύεται στα $104,2 δις, κάνοντας ρεκόρ στις δημόσιες εγγραφές.

Όμως αξία για το Facebook δεν είναι μόνο οι παραπάνω μετοχές, αλλά ο κάθε χρήστης χωριστά, που αποτελεί ένα άλλο είδος μετοχής. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο έχεις συνεισφέρει και συνεχίζεις να συνεισφέρεις σε αυτό που είναι σήμερα το Facebook; Πόσο για παράδειγμα κοστολογείται κάθε δικό σου «like»; Πόσο διαφορετική είναι η αξία σου για το Facebook στην περίπτωση που έχεις 50-70 φίλους, ή στην περίπτωση που τα friend requests και accepts αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην αναγνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις; Έχει αξία για το Facebook, αν ανεβάζεις συνεχώς φωτογραφίες, αν κατοικείς στην Ευρώπη ή την Αμερική, αν το εισόδημά σου είναι υψηλό και αν θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς αυτή την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τα επόμενα χρόνια;

Φυσικά και έχει. Βρες λοιπόν, βάσει των παραπάνω, τι αξία έχεις εσύ, ατομικά, για το Facebook. Η ιστοσελίδα https://goprivate.abine.com/ θα σου δώσει αριθμητικά την απάντηση που ψάχνεις. Κάνε το test και βρες πόσο αξίζεις εσύ για το Facebook, ενώ σαν Χρήστος, όπως φαίνεται παραπάνω, αξίζω μόνο... $16(!). Αντέστρεψε αν θες τη διαδικασία και σκέψου πόσο αξία έχει για εσένα το Facebook. Αυτό δε θα στο πει κάποιο άλλο site, αλλά ο εαυτός σου!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.