Once you go tag you never go back

Οι χρήστες κατηγορίας celebrity, που ανεβάζουν κοσμικές φωτογραφίες με το κιλό και σε αυτές κάνουν παρέλαση φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, θα εκτιμήσουν το application που τους γλυτώνει από τη χρονοβόρα διαδικασία του tag στο facebook.

Αν δεν έχεις απενεργοποιημένη τη ρύθμιση που δεν επιτρέπει το tag σου σε φωτογραφίες από άλλους, την έχεις ψιλο-πάτησει. Ένα application συνδέεται με το facebook και το twitter ανανγνωρίζει τα πρόσωπα στις φωτογραφίες σε κλάσματα δευτερολέπτου πριν ακόμα φωτογραφηθούν! Αν οι φωτογραφίες είναι καλές, τότε η αναγνώριση δικαιολογείται. Όταν όμως οι φωτογραφία είναι χάλια, δεν σου αρέσει το στήσιμο, τα μάτια, το φως κτλ, ή βγήκε σε μέρος που "υποτίθεται" δεν ήσουν, εκεί έχεις πρόβλημα. Η ηλεκτρονική αναγνώριση προσώπου, ή face-chip ή Klik, όπως λέγεται η εφαρμογή, είναι διαθέσιμη σε beta έκδοση για το iPhone, σε ελευθερώνει από τη διαδικασία του tagging και παρα-είναι πανέξυπνη.

Αν αποτύχει στην αναγνώριση τότε η εφαρμογή δίνει στο χρήστη επιλογές για να λυθεί το πρόβλημα. Τις επιλογές αυτές τις απομνημονεύει έτσι ώστε την επόμενη φορά αυτόματα να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος. Παράλληλα, οι φωτογραφίες είναι συνδεδεμένες με την τοποθεσία όπου βγήκαν. Σίγουρα κάποιοι σίγουρα θα κατηγορήσουν την παραβίαση της ιδιωτικότητας. Αυτό, στην προκειμένη περίπτωση, είναι λίγο πολύ στη δική τους ευθύνη μιας και το facebook εκτελεί εντολές που τις ρυθμίζουμε εμείς, π.χ. να μην επιτρέπεται το tag ή να επιτρέπεται το tag αλλά η αποδοχή του να κρίνεται από τον χρήστη του account.

To Klik φτιάχτηκε από την face.com.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.