Away Challenge #2 – Day #13: PayPal

Είδες ένα ζευγάρι παπούτσια που έψαχνες στο διαδίκτυο και σκέφτεσαι να τα αγοράσεις. Ανοιγοκλείνεις το μάτι σου στο Samsung Galaxy S2, καθώς η τιμή στην οποία το προσφέρει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πέρα για πέρα συμφέρουσα και δελεαστική. Το κοιτάς, το βάζεις στο καλάθι των αγορών και πηγαίνεις στο επόμενο βήμα, όπου με το «checkout» είσαι στο τελικό στάδιο για να βάλεις τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας.

Εκεί κολλάς. Στέκεσαι ένα με δυο λεπτά και σκέφτεσαι. Φοβάσαι να προχωρήσεις και τελικά ακυρώνεις την παραγγελία. Στο σημείο αυτό, έρχεται το Away Challenge να σου δώσει λύση, σημειώνοντας πως το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής που έψαχνες εδώ και καιρό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στη σελίδα του PayPal και να φτιάξεις τον δικό σου λογαριασμό, συμπληρώνοντας τα πραγματικά σου στοιχεία: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος κατοικίας. Από εκεί και έπειτα, μπορείς να προσθέσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή την πιστωτική σου κάρτα στο PayPal, ώστε να μπορείς να κάνεις τις αγορές σου, να στείλεις σε κάποιον χρήματα πληκτρολογώντας μόνο το email του, αλλά και να λάβεις χρήματα. Όλες οι σελίδες του PayPal είναι κρυπτογραφημένες, ώστε τα στοιχεία που δίνεις να τα γνωρίζει εκείνο και μόνο. Tα βήματα ουσιαστικά που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

  1. Εισάγεις τα στοιχεία σου στο PayPal
  2. Χρεώνεται η κάρτα σου με 1,5 ευρώ (χρεωστική ή πιστωτική), τα οποία στα επιστρέφει μετά
  3. Περιμένεις να σου σταλεί ο λογαριασμός της τράπεζάς σου με έναν κωδικό που ενεργοποιεί το PayPal. (Αν δε θέλεις να περιμένεις, γίνεται μέσω e-banking ή επικοινωνείς με την τράπεζα.)
  4. Από εδώ και πέρα, εισάγεις μόνο email & κωδικό και είσαι έτοιμος για την πρώτη σου αγορά !

 

Πλέον, μη φοβάσαι. Ο ασφαλέστερος δρόμος για αγορές μέσω internet είναι αυτός που περιγράψαμε παραπάνω. Κάθε φορά που βγαίνεις για διαδικτυακά ψώνια, φρόντισε να εντοπίσεις το μπλε λογότυπο του PayPal, στο τελικό στάδιο πληρωμής. Αν πάλι υπάρξει πρόβλημα με των πωλητή σου, μην ανησυχείς. Το PayPal έχει φροντίσει και για αυτό, καθώς προσφέρει προστασία αγορών, δίνοντας πίσω τα χρήματα που έδωσες, ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα. Τέλος, μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις του PayPal και με το κινητό σου τηλέφωνο, μέσω της αντίστοιχης  εφαρμογής, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς. Καλό και ασφαλές shopping!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.