Away Challenge #2 – Day #10: Google Maps

Σε αυτό το post του away challenge #2 οι δρόμοι, τα clubs, οι προορισμοί, το foursquare και εγώ έχουμε κάτι κοινό, το google maps!

Online Υπηρεσία #10: Google Maps

Η Κύπρος είναι ένα νησί 2Χ2, μια σταλιά νερό, κάτι αντίστοιχο του αυτοκινήτου personal. Όπου και αν πας θα βρεθείς σε γνωστό ή το ίδιο σημείο, οι αποστάσεις είναι μικρές, οι δρόμοι δε χρειάζεται να έχουν ταμπέλα με το όνομά τους γιατί μπορείς να μάθεις όλα τα στενά σε μια εβδομάδα και εγώ παρόλα αυτά...συνεχίζω να χάνομαι! Ξέρω την πόλη που μένω όσο καλά ξέρω την παλάμη μου, αλλά είμαι άγνωστη μεταξύ αγνώστων στις υπόλοιπες πόλεις. Γνωρίζω τους βασικούς δρόμους και σίγουρα δεν με νοιάζει να χαθώ, αφού λίγο πολύ θα τα καταφέρω να επιβιώσω. Την ίδια στάση έχω και όταν επισκέπτομαι άλλες χώρες, που και που καλό είναι να χανόμαστε.

Όταν όμως έχεις μια σημαντική συνάντηση, σου δίνουν το όνομα του χώρου που θα γίνει, ρωτάς να μάθεις που περίπου βρίσκεται αλλά δεν καταλαβαίνεις και πρέπει να είσαι εκεί στην ώρα σου, ένα είναι σίγουρο, πως ψιλο-αγχώνεσαι. Άπειρες φορές, έχω εκνευριστεί γιατί ψάχνω διευθύνσεις, σταματάω με το αμάξι να ρωτήσω τις σωστές κατευθύνσεις και βρίσκομαι αντιμέτωπη σε διαφορετικές εκδοχές, πολλές πληροφορίες μα καμία λύση.

Όταν ανακάλυψα το google maps βρήκα την ησυχία μου (google, αν διαβάζεις αυτό το post, να ξέρεις είμαι από τους μεγαλύτερες fan της συγκεκριμένης online υπηρεσίας!). Μέχρι και πρόσφατα σε νυχτερινή έξοδό μου στη Λευκωσία οι χάρτες σε συνδυασμό με το foursquare (που μου έδειχνε τα venues μιας και δεν είχα την ευχέρεια να βρω τη διευθύνση καθώς οδηγούσα) που με οδηγούσε στο google maps με έσωσαν!

Γενικά, κάθε φορά που έχω να πάω κάπου που δε ξέρω ακολουθώ τέσσερα βήματα:

1. βρίσκω τη διεύθυνση

2. βρίσκω τη διαδρομή που πρέπει να κάνω με το google maps

3. κάνω την έξυπνη γιατί δίνω τις οδηγείες, στρίψε εδώ, κάνε αριστερά εκεί κτλ.

4. έφτασα!

Η υπηρεσία βρίσκεται εδώ.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.