Το Instagram για Android βρίσκεται στο Google Play

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα ο Kevin Systrom, co-founder του Instagram, δήλωνε πως η πολυαναμενόμενη έκδοση της εφαρμογής για Android δοκιμάζονταν μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων χρηστών, οπότε η κυκλοφορία της δεν θα αργούσε πολύ. Εδώ και λίγη ώρα οι κάτοχοι κάποιας Android συσκευής μπορούν να έχουν ακόμα ένα λόγο για να αισθάνονται ευτυχισμένοι, αφού το Instagram είναι πλέον διαθέσιμο και στο Google Play.

Λίγα λόγια για το Instagram

Για όλους εσάς που δεν γνωρίζετε τι είναι το Instagram, πρόκειται για μία εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών. Η απλότητα στη χρήση του είναι αυτό που το έχει κάνει τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους κατόχους iOS συσκευών. Για να το χρησιμοποιήσετε, αρχικά τραβάτε μία φωτογραφία ή επιλέγετε μία από τη βιβλιοθήκη. Πριν τη μοιραστείτε με τους φίλους σας, μπορείτε να προσθέσετε borders ή να εφαρμόσετε κάποιο από τα φίλτρα πάνω της, δίνοντας της με αυτόν τον τρόπο μία ιδιαίτερη μορφή. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κάποια λεζάντα σε κάθε φωτογραφία και, μαζί με το δίκτυο του Instagram, να τη μοιραστεί με ένα από τα Twitter, Facebook, Tumlbr, Posterous, Foursquare ή να τη στείλει ως e-mail.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα social χαρακτηριστικά από αυτό, κι έτσι ο καθένας μπορεί να κάνει like ή να αφήσει σχόλια στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι φίλοι του. Όταν μία φωτογραφία είναι πολύ δημοφιλής, θα βρεθεί στο Popular, στο οποίο εμφανίζονται οι πιο δημοφιλείς φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Τους γνωστούς σας μπορείτε να τους βρείτε ψάχνοντας τη λίστα επαφών της συσκευής, το Facebook και το Twitter, ενώ αν γνωρίζετε το όνομα κάποιου υπάρχει επιλογή για να πραγματοποίησετε αναζήτηση χρήστη με αυτό.

30 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες

Με αφορμή τη διάθεση της εφαρμογής στο Google Play, ο Kevin Systrom δήλωσε πως η υπηρεσία φιλοξενεί πλέον 30 εκατομμύρια χρήστες, έναν αριθμό που έφτασε μέσα σε 1,5 χρόνο ζωής και ενώ ήταν διαθέσιμη μόνο για iOS. Αν υπολογίσουμε πως η Apple έχει πουλήσει περίπου 180 εκατ. iPhones και το Android έχει καταγράψει 500 εκατ. ενεργοποιήσεις συσκευών, είναι σίγουρο πως ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί πολύ σύντομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή για Android δεν διαφέρει πολύ από την αντίστοιχη για iOS. Τα μόνα features που δεν υλοποιήθηκαν είναι τα tilt/shift, inline posting και Flickr integration, όμως όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις της εφαρμογής.

Όπως έχει επαναλάβει και στο παρελθόν ο co-founder του Instagram, ο λόγος που η ομάδα των 13 ατόμων που το αναπτύσσουν καθυστέρησε τόσο πολύ στο να δημιουργήσει και μία εφαρμογή για την πλατφόρμα του Android, είναι πως ήθελαν να δώσουν μεγάλη έμφαση στο προϊόν, πρωτού εξαπλωθούν σε άλλες πλατφόρμες. Αν αφιέρωναν στο παρελθόν χρόνο στην εφαρμογή που κυκλοφόρησε σήμερα, δε θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία τόσο πλήρη εφαρμογή. Αυτό ίσως να μην οδηγούσε στην τόσο μεγάλη επιτυχία που το χαρακτηρίζει σήμερα.

Όσοι έχετε στην κατοχή σας κάποια συσκευή που τρέχει Android 2.2 ή νεότερο και υποστηρίζει OpenGL ES 2.0, μπορείτε να κατεβάσετε τώρα την εφαρμογή πηγαίνοντας στο Google Play.

[via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.