Android apps: Betcafe

Από σήμερα το Away ξεκινά μια σειρά reviews πού θα αφορούν apps για την Android mobile πλατφόρμα, apps γνωστά ή μη πού όμως ξεχωρίζουν από τη μάζα και προσφέρουν κάτι πού δε βρίσκουμε σε άλλες εφαρμογές. Απώτερος σκοπός μας, η διάδωση αυτών των χρήσιμων apps μεταξύ των χρηστών, ώστε όλοι να εξυπηρετούνται ή να διασκεδάζουν μέσω του smartphone τους!

Η σειρά ξεκινά με το Betcafe, ένα app δημοφιλές στις τάξεις των ποδοσφαιρόφιλων πού είναι παράλληλα και αθεράπευτοι οπαδοί του «Στοιχήματος». Το Betcafe, όπως δηλώνει και ο τίτλος του, προσπαθεί να συνδυάσει το social networking με τον στοιχηματισμό ποδοσφαιρικών αγώνων, να φέρει τους χρήστες σε άμεση επαφή μεταξύ τους και να δώσει κίνητρο για ατελειώτες στοιχηματικές «μάχες»...αν κρίνουμε από την εμπειρία μας, τα καταφέρνει άψογα!

Στο Bectafe μπορείτε να παίξετε σαν guest χρήστης, χωρίς εγγραφή, δίνοντας απλά ένα nickname, όμως με ένα τυπικό sign up θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες πού σας δίνει η εφαρμογή. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι στο Betcafe οι παίκτες στοιχηματίζουν με virtual χρήματα (boints), κάτι πού σίγουρα τους απελευθερώνει και κάνει το παιχνίδι πιό διασκεδαστικό. Οι σκληροπυρηνικοί του είδους ίσως δε συμφωνήσουν, βέβαια, αφού χωρίς πραγματικά χρήματα δεν υπάρχει το εθιστικό «ρίσκο» πού μας ελκύει στο στοίχημα, ωστόσο ακόμα κι έτσι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος μεταξύ των παικτών, καθώς ανά διαστήματα διεξάγονται τουρνουά και οι 3 πρώτοι της κατάταξης ανταμοίβονται με πραγματικά, ζεστά ευρώ! Το χρηματικό pool πού μοιράζονται αυξάνεται καθημερινά με βάση τους χρήστες πού εγγράφονται στο Betcafe, τα bet challenges μεταξύ παικτών πού ενεργοποιούνται, αλλά και από ποσοστό των χρημάτων πού δίνουν οι παίκτες για να αγοράσουν boints (προφανώς υπάρχει αυτή η επιλογή για όσους ξεμένουν από boints και έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν, όμως υπενθυμίζουμε πως τα boints δεν μπορούν να εξαργυρωθούν σε ευρώ).

Στα της εφαρμογής, τώρα. Εκκινώντας το Betcafe έχετε την επιλογή να δείτε τους αγώνες της ημέρας, από πολλά πρωταθλήματα του κόσμου και φυσικά, να ποντάρετε στα σημεία 1, Χ και 2, όσα boints θέλετε. Το app εμφανίζει αυτόματα το ποσό πού θα κερδίσετε με κάθε στοιχηματισμό, αλλά προσοχή, μπορείτε να στοιχηματίσετε μόνο μια φορά σε κάθε αγώνα και δεν αλλάζει αυτός εκ των υστέρων. Μπορείτε να επιλέξετε όσους αγώνες θέλετε μεμονωμένα, δεν υπάρχουν δηλαδή οι γνωστές «τριάδες» του Στοιχήματος, ενώ μπορείτε να δείτε τον βαθμολογικό πίνακα κάθε λίγκας για να σας βοηθήσει στην επιλογή σας. Στο δεύτερο tab μπορείτε να δείτε τα στοιχήματά σας για εκείνη την ημέρα αλλά και το πλήρες ιστορικό παλαιότερων στοιχημάτων, ενώ ειδική μνεία αξίζει στη δυνατότητα live παρακολούθησης του score των αγώνων. Αυτή η σελίδα ανανεώνεται διαρκώς στην εφαρμογή και αναφέρει τα γκολ και τις κάρτες, ενώ για όσους αγώνες θέλετε μπορείτε να έχετε ηχητική ειδοποίηση κάθε φορά πού σκοράρει μια ομάδα, η εφαρμογή τρέχει στο background και εμφανίζεται με διακριτικά εικονίδια στη γραμμή ειδοποιήσεων! Πραγματικά χρήσιμο, ακόμα και γι’αυτούς πού απλά θέλουν να ενημερώνονται για τους αγώνες.

Ανάλογα με τα boints πού έχετε, ορίζεται και η θέση σας στην κατάταξη του Betcafe. Φυσικά οι κορυφαίοι παίκτες έχουν απίστευτα ποσά boints, αν όμως τα καταφέρετε κι εσείς, ίσως είστε από τους 3 τυχερούς (και ικανούς) πού θα κερδίσουν τα χρηματικά έπαθλα στο τέλος κάθε τουρνουά! Τα ποσά κυμαίνονται στις μερικές εκατοντάδες ευρώ, αλλά είναι αρκετά μεγάλο δέλεαρ για τους έμπειρους παίκτες του στοιχήματος πού μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στις επιλογές τους. Όσο για τα bets, χωρίζονται σε δύο επί μέρους κατηγορίες: Τα Public bets και τα Head-to-Head bets. Στα πρώτα, μπορείτε να ορίσετε ένα δικό σας bet σε έναν αγώνα και όποιος χρήστης από την κοινότητα του Betcafe θέλει να σας ανταγωνιστεί (προφανώς ποντάροντας σε διαφορετικό σημείο από το δικό σας), μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Εσείς ορίζετε το ποσό του bet σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ αντίστοιχα μπορείτε να δεχθείτε κι εσείς public bets άλλων παικτών, είναι ο σχετικά εύκολος τρόπος να βγάλετε πολλά boints με λίγους αγώνες, αλλά και να τα χάσετε! Τα Head-to-Head bets είναι της ίδιας φιλοσοφίας, όμως η πρόκληση αφορά συγκεκριμένα κάποιον χρήστη, π.χ. ένα φίλο σας ή ένα γνωστό αντίπαλο πού έχετε εντοπίσει μέσω του ranking. Αν δε την δεχθεί δε μπορείτε να κάνετε κάτι, όπως κι εσείς δεν είστε υποχρεωμένοι να δεχθείτε τις προκλήσεις άλλων ειδικά για εσάς. Σημειώνουμε ότι ορισμένα features θα είναι πλήρως διαθέσιμα με την έκδοση 2.0 του app πού αναμένεται σύντομα.

Το «social» τμήμα του betcafe έγκειται στην ύπαρξη των profiles των χρηστών και τη δυνατότητα να τους προσθέσετε σαν φίλους, τo messaging μεταξύ τους αλλά και της ανταλλαγής boints μεταξύ των παικτών. Όλα αυτά γίνονται μέσω του Betunity, όπου υπάρχουν και τα profiles των διάφορων ποδοσφαιρικών ομάδων για να γίνετε fans τους και γενικότερα να δηλώσετε τις προτιμήσεις (αλλά και τις αντιπάθειες) σας σε κάποιους συλλόγους. Θα χαρείτε να μάθετε ότι ανάμεσα στους 3.000 χρήστες του Betcafe, πολλοί είναι Έλληνες, έτσι ο...υγιής ανταγωνισμός είναι δεδομένος!

Το Betcafe μπορείτε να βρείτε μέσω του επίσημου site του αλλά και να το κατεβάσετε φυσικά μέσω του Google Play για Android...δοκιμάστε το και μην ξεχνάτε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε, μόνο boints!

 

To review έγινε με το Sony Xperia Mini Pro, ευγενική προσφορά της Sony Mobile - http://www.sony.grhttp://www.sonymobile.com

 

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Android apps: Betcafe”

  1. Ο/Η HectorFuentes λέει:

    Μπράβο Dimitri k Away.gr! Επιτέλους Android reviews! Έχουμε κουραστεί από το iPhone κ τα apps του!
    Ωραίο το betcafe app, το SG μου θα χαρεί το install κ εγώ το παιχνίδι! Τσάμπα στοίχημα ενω πας για real money! :-) Μακάρι κ ΟΠΑΠ να έκανε κατί τέτοιο :-P
     

  2. Ο/Η Katerina_Mixalaki λέει:

    Ωραία εφαρμογή, ωραίο game. Λεφτά υπάρχουν;

  3. Ο/Η nicktheone λέει:

    Μπράβο ρε Δημήτρη! Αυτό είναι άρθrο! Όλο το review και τα Infos στο πιάτο!
    Κατέβασα και την εφαρμογή, μπήκα και στο site του betcafe, τα σπάνε! Είναι τέλεια και ειδικά η ιδέα ότι μπορείς να κερδίσεις πραγματικά λεφτά με μηδενικό ρίσκο αφού παίζεις με εικονικούς πόντους :-)  

  4. Ο/Η HectorFuentes λέει:

    Το ίδιο σκέφτικα κ εγώ. Έψαξα λίγο στο facebook page τους κ βρήκα τους παλιούς winners να πόσταραν τις φωτο τους με λεφτά :-)
     
    Να εδώ (όμορφη κοπελιά!):
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=193961530644731&set=o.117886848254156&type=1&theater

  5. Ο/Η nicktheone λέει:

     @Katerina_Mixalaki Μα Κατερίνα το έχει πει και ο ΓΑΠ, "λεφτά υπάρχουνε" :-p