Το τέλος μιας εποχής: Britannica vs Wikipedia [Infographic]

Η Britannica κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1768. Φτάνοντας στο 2012, ο πρόεδρος της Encyclopædia Britannica ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την παύση της κυκλοφορίας της έντυπης έκδοσης της, δίνοντας τέλος σε ένα ταξίδι 244 χρόνων. Όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της τελευταίας της έκδοσης από τις αποθήκες, η εγκυκλοπαίδεια θα είναι διαθέσιμη μόνο στην online μορφή της. Για πολλούς αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, μιας και ο -νεότερος ειδικά- κόσμος είχε να επιλέξει μεταξύ του να δώσει πάνω από $1000 για τους 32 τόμους της τελευταίας έκδοσης της και του να ανοίξει τον αγαπημένο του browser και να πληκτρολογήσει το wikipedia.org, όπου δεν χρειάζεται να πληρώσει το παραμικρό.

Σίγουρα, η Wikipedia είχε μερίδιο ευθύνης στην πτώση των πωλήσεων μιας από τις ιστορικότερες εγκυκλοπαίδειες του κόσμου, όμως δεν ήταν ο μόνος λόγος που οδηγηθήκαμε στην παύση της κυκλοφορίας της Britannica. Οι πωλήσεις της τελευταίας έπεσαν από 120.000 το 1990, σε 40.000 το 1996 και 8.000 το 2009. Ας δούμε παρακάτω μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Britannica και μια σύγκριση της με τον αγαπημένο προορισμό πολλών, τη Wikipedia.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση. Σήμερα, θα προχωρούσατε στην αγορά της Encyclopædia Britannica ή θα προτιμούσατε την πιο απλή λύση του Internet;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.