Το Pinterest παράγει περισσότερο referral traffic από το Twitter

Όλος ο κόσμος μιλάει για το Pinterest και για τη διαφορά του από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που μας έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η διαφορά κάνει πολλούς να υποστηρίζουν πως όλα τα consumer brands πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το Pinterest. Είτε συγκαταλέγεστε ανάμεσα στους fans αυτής της υπηρεσίας ή κάποιας άλλης, όπως το Fancy, πρέπει να αναγνωρίσετε πως το momentum ανήκει στο Pinterest. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η υπηρεσία κατάφερε να ξεπεράσει σε referral traffic το Twitter.

Ως referral traffic αναφερόμαστε στην κίνηση που δημιουργείται προς κάποιο site όταν κάποιο άλλο στέλνει επισκέπτες προς το πρώτο. Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα του Shareaholic που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 200.000 ιστοσελίδες οι οποίες συνολικά έχουν περίπου 270 εκατ. επισκέπτες καθημερινά, η κίνηση που προήλθε για το μήνα Φεβρουάριο από το Pinterest είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ήρθε από το Twitter.

Αυτό που μας εκπλήσσει με το Pinterest είναι πως η απότομη αύξηση των χρηστών του δεν ξεκίνησε με τους early adopters, όπως δηλαδή έχουμε συνηθίσει να γίνεται, αλλά από απλούς χρήστες. Οι μετρήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των χρηστών είναι γυναίκες 18-34 από τις ΗΠΑ. Αυτές ήταν ο κύριος λόγος που η υπηρεσία έφτασε τους 11,7 εκατομμύρια χρήστες μέσα στον Ιανουάριο, ξεπερνώντας το φράγμα των 10 εκατομμυρίων ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο αυτόνομο site από τις ΗΠΑ.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.