[Updated] HackFwd Pitch in Berlin: Μια ελληνική startup και κάτι ακόμα

Όπως έχεις διαβάσει, πριν από σχεδόν ένα μήνα σε τούτο εδώ το online media, στα μέσα Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το τέταρτο Athens StartupWeekend στα (ανακαινισμένα και πολύ όμορφα ομολογώ) γραφεία της Microsoft Hellas στο Μαρούσι. Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν το Useum, ένα νέο ελληνικό web startup το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το Instagram για το Urban & Modern Art, το οποίο μαζί με την δόξα και την χαρά της νίκης κέρδισε μια θέση στο Pitch In Berlin το οποίο πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο στο Βερολίνο. Το νέο αυτό startup competition διοργανώνει η HackFwd στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των startups. Το Pitch in Berlin, το οποίο πραγματοποιείται μια από τις ημέρες των κλειστών Build events που έχει η HackFwd κάθε τρεις μήνες δέχεται κατά μέσο όρο 150 αιτήσεις από startups από όλη την Ευρώπη.

Καλά όλα μέχρι εδώ, οπότε έλα να σε ρωτήσω και κάτι τώρα. Ξέρεις τι είναι καλύτερο από ένα ελληνικό startup το οποίο θα παρουσιάσει στο Pitch in Berlin; Δύο. Βλέπεις, πέρα από το Useum το οποίο έχει ήδη κερδίσει τη θέση μέσα από το ASW, και το RadioJar (έχουμε γράψει παλαιότερα για αυτό) θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να συμμετέχει στο Pitch in Berlin, για να γνωρίσει VCs και άλλα startups από την Γερμανική πρωτεύουσα την υπόλοιπη Ευρώπη. Και κάπως έτσι, αναπάντεχα, το PiB αποκτά ένα ιδιαίτερο -ελληνικό- ενδιαφέρον.

Update [7/3/2012 - 14.10μμ]: Όπως φαίνεται, κάπου τα έχασα με το μέτρημα τελικά και τελικά η "ελληνική αποστολή" στο Pitch in Berlin είναι μεγαλύτερο κατά ένα μέλος. Το τρίτο startup  είναι το Babelverse (διάβασε εδώ σχετικά) το οποίο αν και έχει αλλοδαπούς co-founders υπολογίζεται ως "ελληνική συμμετοχή" καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, το startup το έχει περάσει κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο - με μια παράλληλη συμμετοχή στο Startup Chile.

[+] Θα φροντίσω να επανέλθω με update μέσα στο Σαββατοκύριακο σχετικά με την συμμετοχή των ελληνικών startups στον διαγωνισμό.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.