Πέθανες. Τι θα απογίνει η Digital ζωή σου; [Video Infographic]

Yπάρχει ένας κοινός παρονομαστής για όλους εμάς τους θνητούς, ο θάνατος, που αργά ή γρήγορα είτε από φυσικά αίτια είτε όχι, θα μας χτυπήσει την πόρτα. Το πότε, κανείς δεν το γνωρίζει, γι αυτό και συνήθως όλοι μας συμβουλεύουν να ζούμε τη ζωή σε κάθε της στιγμή, όπως εμείς θέλουμε. Πάμε να δούμε όμως τι συμβαίνει στη digital ζωή που «τρέχει» παράλληλα με τη real life.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είσαι ένας «μέσος» άνθρωπος πάνω στη Γή, τότε υπάρχει πιθανότητα 11% να έχεις λογαριασμό στο Facebook, με τον οποίο μοιράζεσαι κατά μέσο όρο 415 δικά σου στοιχεία κάθε χρόνο, τα οποία συμπεριλαμβάνουν 114 φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια της ζωής σου, ξοδεύεις 23 λεπτά την ημέρα στο Twitter, θα στείλεις συνολικά 15.795 tweets, θα κάνεις check-in στο Foursquare 563 φορές κατά μέσο όρο, ενώ θα ανεβάσεις 196 ώρες βίντεο στο YouTube. Aπό όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο διαδίκτυο, το 70% χρησιμοποιούν social networks, ένας αριθμός που ολοένα τείνει να αυξάνεται. Αυτή μόλις, ήταν η ευχάριστη παράγραφος.

Η  δυσάρεστη παράγραφος που μόλις ξεκίνησε, θα μας πεί ότι όλοι μας κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Στη σφαίρα των social networks αυτό μεταφράζεται σε 3 θανάτους Facebook users κάθε λεπτό, το οποίο σημαίνει ότι 1,78 εκατομμύρια Facebook users πέθαναν μέσα στο 2011. Τι συμβαίνει όμως από εδώ και πέρα; Τι συμβαίνει στα δεδομένα ενός χρήστη όταν αυτός φύγει από τη ζωή; Το Gmail, το Twitter, το Facebook, δίνoυν τα email σου, τις επαφές σου, τα tweets σου, τα μηνύματά σου στον πλησιέστερο συγγενή σου, καθώς όλα τα δεδομένα ανήκουν πλέον στον αντίστοιχο πάροχο αυτών των κοινωνικών δικτύων. Άρχισες να ιδρώνεις από την αγωνία σου εξαιτίας των απόρρητων στοιχείων που διαθέτεις; Μη βιάζεσαι να αγχωθείς, καθώς το χειρότερο σενάριο είναι το επόμενο: τα δίκτυα αυτά, έχοντας όλες τις πληροφορίες για εσένα, μπορεί κάποια στιγμή να «αναστήσουν» εσένα, να δημιουργήσουν έναν digital κλώνο του εαυτού σου, ένα ολόγραμμά σου, που θα αλληλεπιδρά στις επόμενες γενιές.

Πώς θα αισθανόσουν αν ήξερες ότι κάποιος μελλοντικός συγγενής σου θα δεί τον ψηφιακό εαυτό σου μετά από 100 ή 200 χρόνια; Θα τολμούσες να τον κατασκευάσεις από τώρα εάν μπορούσες, ώστε να διαιωνίζεται από γενιά σε γενιά;


[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Πέθανες. Τι θα απογίνει η Digital ζωή σου; [Video Infographic]”

  1. Ο/Η vanterodn800 λέει:

    Δεν θα χρειαστεί να συμβεί αυτή η ψηφιακή αναγέννηση διότι ο θάνατος είναι ψευδή πληροφορία στην αλυσίδα των κυττάρων .Αν αλλάξει η ψευδή αυτή πληροφορία με την αληθινή ,τότε κρατηθείτε !....ο άνθρωπος δεν θα παθαίνει απο γηρατειά και παθήσεις .Ο άνθρωπος είναι πλασμένος για να ζει αιώνια !! Βέβαια ,αιώνια ζωή ,αλλά σαν ραμολιμέντα δεν ευσταθεί ,για αυτό θα υπάρχει και αιώνια νιότη !!Τέλος αιώνια ζωή και αιώνια νιάτα σε μία κοινωνία όπως η σημερινή δεν στέκει ,το " μαργαριτάρι " λοιπόν της κοινωνικής και πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπου θα είναι μία κοινωνία η οποία θα στηρίζεται στην ενότητα ,στην αγάπη ,στην ομόνοια και στην διάθεση για κοινή πρόοδο !! Ρίξτε μία ματιά στα παρακάτω link , ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τα μέλλοντα !!

    http://espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1417906&catid=8

    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4606789

  2. Ο/Η xrbo λέει:

    @vanterodn800 Μ΄ αρέσει και αυτή η πτυχή.

    Πάντως, πριν γίνω ολόγραμμα (lol), φροντίζω την υγεία μου με αρκετή γυμναστική, φρούτα και quaker. Πού ξέρεις, οι θεραπείες που ανέφερες, μπορεί να περιέχουν κάποια από αυτά :)