Chrome browser, τώρα και σε Android

Είναι αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι χρήστες Android εδώ και αρκετό καιρό και όχι μόνο: ο Chrome της Google που τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές εξαιτίας τους γεγονότος ότι είναι ελαφρύς, απλός και γρήγορος, τώρα φθάνει και στα κινητά τηλέφωνα Android. Ένα αρχικό μειονέκτημα, είναι ότι απευθύνεται σε χρήστες Android που έχουν την έκδοση 4.0 Ice Cream Sandwich, κάτι που σημαίνει ότι μόνο το 1% των συνολικών χρηστών μπορούν αυτή τη στιγμή να τον χρησιμοποιήσουν.

Ο Chrome Beta για Android 4.0 ΙCS με μια πρώτη ματιά:

  • Eίναι απλός, λιτός, «καθαρός» οπτικά σε ότι αφορά τη σχεδίασή του, με εμφάνιση παρόμοια με αυτή που συναντάμε στην κανονική έκδοση του desktop.
  • Αν ο χρήστης συνδεθεί στον λογαριασμό του Google, τότε ο browser στην ουσία κάνει ένα συγχρονισμό μεταξύ του κινητού και του desktop ή άλλης συσκευής που χρησιμοποιεί chrome, εμφανίζοντας τα sites που χρησιμοποιεί πιο συχνά ο χρήστης, τα bookmarks, ακόμα και τις ανοιχτά tabs που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή.
  • Η περιήγηση στα tabs μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο. Είτε με το πλήκτρο στο κεντρικό μενού του browser (το οποίο παραμένει πάντα εμφανές), είτε με εναλλαγή δεξιά αριστερά. Εντυπωσιακά επίσης είναι τα διάφορα animations που υποστηρίζει για την εναλλαγή των tabs.
  • Δεν υποστηρίζει flash, είναι αρκετά γρήγορος, μολονότι στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται λίγο να καθυστερεί στο scroll up & down.
  • Κατά την πληκτρολόγηση, μας δίνει προτεινόμενες διευθύνσεις, όπως συμβαίνει και στην έκδοση για τα desktops.

Ο Chrome Beta για Android σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα στο HTML5 test (343/475), την ίδια στιγμή που ο Firefox 10 συγκέντρωσε 315 και ο Safari 305 πόντους. Επιπλέον, στο Acid3 test σημείωσε 100/100, αποτελέσματα που όχι μόνο τον τοποθετούν στην πρώτη θέση των mobile browsers, αλλά συγχρόνως έρχεται δεύτερος (αμέσως μετά τον chrome για desktop) μεταξύ όλων των browser για mobile ή επιτραπέζια συσκευή. Ο νέος Chrome Beta είναι διαθέσιμος για download στο Andoid Market, για όσους έχουν κινητό τηλέφωνο με Android με την έκδοση 4.0 Ice Cream Sandwich και αρχικά διατίθεται στις παρακάτω χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Αργεντινή και Βραζιλία.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.