Γνώση One-Stop-Shop

Αν θες να κάνεις μαθήματα pole dancing, να μάθεις την ιστορία της σύγχρονης Κίνας, πως λειτουργούν οι νευρώσεις μας, γιατί δεν κοιμάσαι εύκολα τα βράδια, πως να βγάλεις εκατομμύρια από μια επιχείρηση, οικονομικά και λογιστικά ή πως θα πουλούσες ένα αστακό τότε ή θα πληρώσεις δίδακτρα, ή θα ψάξεις οnline, ή θα μπεις στο Udemy και θα βρεις ολοκληρωμένα μαθήματα από εξαίσιους καθηγητές, δωρεάν.

Η startup πλατφόρμα θέλει να προσφέρει πρόσβαση στη γνώση έυκολα και δωρεάν σε όλους. Το λανσάρισμα έγινε με το "The Faculty Project" μια σελίδα που προσφέρει εγγραφή σε 15 μαθήματα που διδάσκονται από καθηγητές σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Dartmouth, το Yale, το Stanfort.

Οι χρήστες απλά βρίσκουν την θεματική ενότητα που τους ενδιαφέρει και την παρακολουθούν. Οι κατηγορίες στην κύρια βάση, το Udemy, είναι αρκετές και εμπλουτίζονται συνέχεια με υλικό που ανεβαίνει σε όλων των ειδών τα αρχεία, video, pdf, documents, zip, φωτογραφίες.

Με ένα search που έκανα έπεσα πάνω σε διάφορα από φιλοσοφία, ιατρική, τεχνολογία μέχρι μαγειρική και τέχνες. Παρακολούθησα κάποια και μπορώ να πω πως δεν είναι καθόλου άσχημα. Προτείνω να ρίξετε μια ματιά στο "How to sell a Lobster", είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δούλευε σερβιτόρος και για να μη χάσει τη δουλειά του έπρεπε να πουλήσει περισσότερους αστακούς από τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Ο Bill Bishop δίνει την ιδέα, την υλοποίηση και την μέθοδο της επιτυχίας του σε 8 μαθήματα, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να ήταν ένας από τους ομιλητές του TED.

Το Udemy, θέλει όλοι να έχουν πρόσβαση στη γνώση και πιστεύω πως υλοποιεί τον στόχο του σωστά.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.