Nokia: Πάνω από 1 εκατομμύριο συσκευές Lumia

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Nokia ήταν μάλλον αποκαρδιωτικά, καθώς κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου (Q4) του 2011 παρουσίασε ζημιές της τάξης των 1,07 δις ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου που είχε παρουσιάσει κέρδη 745 εκατομμυρίων ευρώ. Το πάζλ της θολής εικόνας, έρχεται να συμπληρώσει η μείωση πωλήσεων smartphones κατά 31%, αριθμώντας 19,6 εκατομμύρια μονάδες στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, παρότι σημείωσε αύξηση 17% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Παρά το αρνητικό κλίμα όμως, η Nokia δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να πουλήσει συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο συσκευές Lumia (710 & 800), στοχεύοντας παράλληλα να φέρει στα ράφια των καταστημάτων τη συγκεκριμένη σειρά σε επιπλέον αγορές, όπως η Κίνα και η Λατινική Αμερική μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Εδώ, ας υπενθυμίσουμε ότι η Apple πούλησε 37 εκατομμύρια συσκευές iPhone, στο ίδιο διάστημα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, έχει «στοιχηματίσει» το μέλλον της εταιρείας στη σειρά Lumia και τo Windows Phone ΟS εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα στοιχεία πωλήσεων της σειράς Lumia είναι ιδιαίτερα σημαντικά, λόγω της αμφισβήτησης της σύμπραξης Nokia-Microsoft και του κατά πόσο αυτή η συμμαχία είναι ικανή να αντιμετωπίσει εμπορικά το iPhone και τις Android συσκευές.

Σε αυτό το κλίμα, ο Stephen Elop αρνήθηκε να εκφράσει τις προβλέψεις του για την πορεία των νέων συσκευών Lumia, κρατώντας χαμηλές τις αρχικές του προσδοκίες, τονίζοντας πως χρειάζεται μακροχρόνια εργασία προκειμένου να οικοδομηθεί ένα νέο «οικοσύστημα». Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι συσκευές του νέου  Lumia 800 που τελικά έφτασαν στους καταναλωτές, είναι μάλλον λιγότερες από αυτές που περίμενε η Nokia, καθώς δεν υπήρξε «sold out» στις αγορές που ήθελε. Ο αναλυτής της uSwitch.com, Ernest Doku, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Lumia 800 είναι μάλλον για τους περισσότερους καταναλωτές μια ακριβή συσκευή για ένα πρώτο Windows Phone smartphone. Στην ίδια ιστοσελίδα μάλιστα, το Lumia 800 δεν κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις top 10 συσκευές για τον μήνα Δεκέμβριο, με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών. Είναι βέβαιο πλέον, ότι το 2012 θα αποτελέσει μια χρονιά μετάβασης για τη Φινλανδική εταιρεία.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.