RIM @CES 2012: Αναβαθμίσεις εδώ και τώρα!

 

H Research In Motion συμμετέχει στη διεθνή έκθεση CES που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας, όχι κάποια καινούρια συσκευή, αλλά δύο αναβαθμίσεις που αφορούν το tablet της εταιρείας, αλλά και τις υπόλοιπες BlackBerry συσκευές.

Playbook OS 2.0 ονομάζεται η γενικευμένη αναβάθμιση που παρουσιάστηκε για το Playbook, η οποία άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «major», καθώς οι αλλαγές φέρνουν ουσιαστικά ότι δεν είχε το Playbook από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, πριν ένα περίπου χρόνο. Επιγραμματικά, η αναβάθμιση περιλαμβάνει:

  • Νative Email
  • Native Calendar
  • Native Contacts
  • Social Media Integration

Στην ουσία, η RIM προσθέτει αυτή τη στιγμή στο Playbook όσα θα έπρεπε να είχε από την αρχή. Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι το αναβαθμισμένο και ενοποιημένο  inbox, το οποίο έχει χαρακτήρα multitasking, καθώς ο χρήστης μπορεί να ανοίγει από το inbox  διάφορες καρτέλες (όπως συμβαίνει στον browser), όπου από τη μία μπορεί να κάνει compose 2 διαφορετικά email και από την άλλη να βλέπει το κεντρικό inbox, το οποίο πλέον περιλαμβάνει όλα τα «social media» προφίλ του χρήστη. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Eπίσης, αν κάποιος έχει στην κατοχή του μια συσκευή BlackBerry, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του σαν ένα remote control, σαν ένα «τηλεχειριστήριο» δηλαδή για το Playbook. Πώς γίνεται αυτό; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Aν κάποιος προσθέσει στο Playbook OS 2.0 τη μειωμένη τιμή στην οποία το προσφέρει η RIM για λίγες μέρες ακόμα, φαίνεται να είναι μια ανταγωνιστική προσφορά. Η αναβάθμιση θα είναι προς διάθεση μέσα στον Φεβρουάριο.

Το δεύτερο update που παρουσίασε η RIM στην CES 2012, αφορά τις συσκευές BlackBerry. Έτσι, η Καναδική εταιρεία αναβαθμίζει το BlackBerry OS 7 στην έκδοση 7.1, η οποία περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

  • Mobile Hotspot
  • Blackberry Tag
  • Wi-Fi Calling
  • FM Radio
  • Auto Suggest at Search

Πρακτικά, με το Mobile Hotspot, μια  BlackBerry συσκευή μπορεί να συνδέσει έως και 5 συσκευές (κινητά, tablets κτλ) λειτουργώντας ως W-Fi Hotspot, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται οι κλήσεις μέσω Wi-Fi όταν υπάρχει τέτοια σύνδεση. Με τη λειτουργία Blackberry Tag επιτρέπεται η ανταλλαγή δεδομένων μέσω κινητών Blackberry που διαθέτουν NFC, ενώ για πρώτη φορά η RIM φέρνει το FM Radio στις συσκευές της. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να παραμετροποιήσει το universal search, διευκολύνοντάς τον στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.