1 στα 3 διαζύγια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναφορά στο Facebook

Το Facebook και γενικότερα τα social networks αποτελούν στις μέρες ένα βασικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, επηρεάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους άλλους. Πριν από λίγο καιρό είδαμε πως 1 στους 4 προτιμάει να ζητήσει κάποιον για πρώτο ραντεβού μέσω του Facebook. Τώρα περνάμε στην αντίθετη πλευρά και μαθαίνουμε πως το μεγαλύτερο social network του κόσμου περιλαμβάνονταν στα αποδεικτικά στοιχεία του ⅓ των διαζυγίων που εκδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2011, ένα ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 20% από το αντίστοιχο του 2009.

Σύμφωνα με την έρευνα ανάμεσα σε 5.000 διαζύγια, οι πιο συχνοί λόγοι που το Facebook συμπεριλαμβάνονταν ανάμεσα στα αποδεικτικά στοιχεία είχαν να κάνουν με την συμπεριφορά κάποιου από τους δύο συζύγους με άτομα του αντίθετου φίλου, καθώς και σχόλια που έκαναν οι σύζυγοι για τον/την πρώην τους μέσω του Facebook. Σε πολύ μικρότερο ποσοστό, μόλις 1%, συναντάμε το Twitter, το οποίο οι σύζυγοι χρησιμοποιούσαν για τους ίδιους λόγους.

Πιστεύετε πως τα social networks έχουν μεγάλη ευθύνη σε αυτά τα διαζύγια που τα αναφέρουν ως αποδεικτικά στοιχεία; Ο Mark Keeman του Divorce-Online υποστηρίζει πως αν κάποιος θέλει να φλερτάρει, δεν μπορεί να βρει ευκολότερο τρόπο από το να χρησιμοποιήσει το Facebook - και η ιστορία έχει δείξει πως μάλλον έχει δίκιο.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.