Ο Louis C.K. βγάζει $1 εκατ. από τη διάθεση ενός DRM-free show

Όταν ο Louis C.K. αποφάσιζε να διανέμει μόνος του χωρίς DRM την παράσταση που έδωσε πριν από μερικές βδομάδες στο Beacon Theater, χαρακτηρίζαμε την κίνηση αυτή ως κάτι το πρωτοποριακό και τολμηρό, αφού δεν ήμασταν σίγουροι για την αντίδραση του κόσμου. Οι επιλογές που θα είχε κάποιος ήταν δύο, είτε να δώσει $5 και να το κατεβάσει, είτε να χρησιμοποιήσει κάποιο torrent για να το αποκτήσει και να μη δώσει τίποτα. Τώρα που συμπληρώθηκαν 12 μέρες από την παρουσίαση, διαβάζουμε πως τα έσοδα από τις πωλήσεις του show ξεπέρασαν το $1 εκατομμύριο. Τι έχουν να πουν για αυτό ή MPAA και η RIAA;

Όπως αποδείχθηκε από το πείραμα αυτό, ο κόσμος θέλει να πληρώσει για κάτι που πιστεύει πως αξίζει τα χρήματα του, όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν πως αποκλειστική αιτία της δραματικής μείωσης των εσόδων τους είναι τα torrents. Η κίνηση του Louis C.K. τον απάλλαξε από όλους τους μεσάζοντες που θα εργάζονταν υπό κανονικές συνθήκες για την προετοιμασία και διάθεση του show, γεγονός που τον επέτρεψε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το ποσό που πρέπει να δώσει κάποιος για να το αποκτήσει.

Από αυτό το $1 εκατομμύριο που έχει μαζέψει μέχρι σήμερα, $250.000 θα καλύψουν τα έξοδα παραγωγής και δημιουργίας του site, $250.000 θα πάνε στους συνεργάτες του Louis C.K., $280.000 θα δοθούν σε 5 φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα υπόλοιπα $220.000 θα τα κρατήσει ο ίδιος. Μπορείτε να αγοράσετε και εσείς το Louis C.K. Live at Beacon Theater από εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
78 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.