Google Zeitgeist 2011: Η ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει

Όπως κάθε εταιρεία του χώρου που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η Google δημοσίευσε μία ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει, ή αλλιώς το Google Zeitgeist 2011, μέσα από την οποία βλέπουμε τα trends στην αναζήτηση ανά τον κόσμο. Μετά από μία χρονιά που περιελάμβανε τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία και η πυρηνική καταστροφή που ακολούθησε στην Fukushima, το κίνημα Occupy Wall Street, την πτώση της κυβέρνησης σε Αίγυπτο και Λιβύη, το θάνατο του Bin Laden και άλλα εξίσου σημαντκά γεγονότα, θα περίμενε κανείς πως θα βρίσκαμε πολλά από αυτά μέσα στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google. Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική.

Από τα παραπάνω γεγονότα έκπληξη προκαλεί πως μόνο 1 βρίσκεται στην 10άδα, για την ακρίβεια συναντάμε μόνο το όνομα της ηλεκτρικής εταιρείας που διαχειρίζονταν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Fukushima, το οποίο βρίσκεται στην 8η θέση. Την 1η θέση καταλαμβάνει η Rebecca Black, κυρίως λόγω του τραγουδιού της που κατέληξε να γίνει το πιο μισητό -σύμφωνα με τα dislikes- video στην ιστορία του YouTube, την 2η το social network Google+ και την 3η ο Ryan Dunn, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με τις συμμετοχές του στο Jackass και το Viva La Bam και έχασε τη ζωή του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Ιούνιο. Μαζί με το Google+ ακόμα 3 θέματα που έχουν σχέση με τον τεχνολογικό κόσμο εμφανίστηκαν στη λίστα των πιο δημοφιλών αναζητήσεων, ο θάνατος του Steve Jobs και 2 προϊόντα της Apple, το iPad 2 και το... iPhone 5(!), παρόλο που ποτέ δεν γνωρίσαμε το τελευταίο.

Η φετινή έκδοση του Google Zeitgeist μας επιτρέπει να δούμε αναλύσεις των trends σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, καθώς και πως μεταβάλλονταν η συχνότητα των πιο δημοφιλών keywords αναζήτησης σε διαφορετικές θεματολογίες ανά τους μήνες. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε μετά το video που ακολουθεί, εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.