Εσείς, χρησιμοποιείτε το κινητό στο γυμναστήριο;

talking-on-phone-at-gym

Κάποιοι από εμάς αθλούμαστε, συνήθως  στις εγκαταστάσεις ενός γυμναστηρίου,  κάποιοι άλλοι όχι. Πόσοι όμως από εμάς που αθλούμαστε χρησιμοποιούμε το αγαπημένο μας κινητό τηλέφωνο την ώρα που γυμναζόμαστε? Η προσωπική μου απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική. Δε χρησιμοποιώ το κινητό τηλέφωνο για αρκετούς διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά «επί το έργον», καθώς θεωρώ πως δεν είναι δυνατόν να εργασθείς σωστά, γιατί η γυμναστική είναι μια εργασία  η οποία  πρέπει να γίνεται με ορθό τρόπο, ειδάλλως  και το αποτέλεσμα είναι αλλοιωμένο και η πιθανότητα για τραυματισμούς, μεγάλη. Επιπλέον, πιστεύω ότι τις λίγες ώρες προπόνησης την εβδομάδα οφείλεις να τις  αφιερώνεις αποκλειστικά στον εαυτό σου για λόγους ψυχικής υγείας και ηρεμίας, απαλλαγμένος από οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Τέλος, κανένας μας δε θα ήθελε να δει το ακριβοπληρωμένο του smartphone, με έναν αλτήρα από πάνω, ή να έχει υποστεί οποιαδήποτε «κλωτσιά» από κάποιον διερχόμενο.

Ο λόγος όμως που ολοένα και περισσότερα γυμναστήρια σήμερα, στο εξωτερικό κυρίως, προσπαθούν να απαγορεύσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις εγκαταστάσεις τους, δεν είναι μόνο η φλυαρία ορισμένων θαμώνων την ώρα που άλλοι προσπαθούν μετά βίας να βγάλουν εις πέρας το τελευταίο σετ, αλλά η εξέταση της ιδιωτικής ζωής. Είναι τόσο εξελιγμένο το επίπεδο των χαρακτηριστικών των σημερινών συσκευών, που μπορούν να απαθανατίσουν κάθε λεπτό ενός ανθρώπου την ώρα που γυμνάζεται, βγάζει τα ρούχα του, ή κάνει ένα ντους στα αποδυτήρια. Αυτό έχει ως συνέπεια, το εκάστοτε βίντεο να ανεβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο YouTube, εν αγνοία βέβαια των πρωταγωνιστών, κάτι που έχει συμβεί όχι μόνο σε αρκετούς celebrities, αλλά και στην κυρία από το Ελ Πάσο του Τέξας των ΗΠΑ, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί. Αποτέλεσμα; Το συγκεκριμένο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube μέσω μιας Android συσκευής, να δεχθεί πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχει και ο αντίλογος, σύμφωνα με τον οποίο, αρκετοί δηλώνουν πως δεν μπορούν να αντισταθούν στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων, την ομιλία, ή την ενημέρωση των εφαρμογών Facebook και Twitter ακόμα και μέσα στο γυμναστήριο, ιδίως μάλιστα όταν αφιερώνουν αρκετή ώρα πάνω σε ένα διάδρομο ή σε ένα ποδήλατο. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος Brian O’Rourke της Integerus , η οποία ασχολείται με τη βιομηχανία του fitness, ισχυρίζεται πως η πλήρης απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων είναι μια ισορροπία σε λεπτή γραμμή, με αρκετούς βετεράνους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων να υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί το ζήτημα σε όλη του τη διάσταση. Εσείς, χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο στο γυμναστήριο;

Σχολιάστε >
18 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.