Η Microsoft παρουσιάζει τα πρώτα χαρακτηριστικά του Windows Store

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του μήνα, η Microsoft σκοπεύει να διαθέσει την Public Beta των Windows 8 μέσα στον Φεβρουάριο που μας έρχεται. Χθες μάθαμε πως την ίδια περίοδο θα γνωρίσουμε και το Windows Store, το online κατάστημα εφαρμογών όπου όπως μαθαίνουμε οι developers θα παίρνουν μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα, από ότι γίνεται για παράδειγμα στο App Store της Apple. Πέρα από το θέμα των εσόδων, η εταιρεία του Redmond θέλει να δώσει μεγαλύτερη διαφάνεια στο θέμα της αποδοχής ή απόρριψης μίας εφαρμογής, ένας τομέας όπου η Apple έχει δεχτεί αρκετές κριτικές.

Στο Windows Store θα μπορούμε να βρούμε είτε δωρεάν είτε εφαρμογές επί πληρωμή, οι οποίες θα αρχίζουν από τα $1,49 και θα φτάνουν μέχρι τα $999, ανάλογα με την επιλογή του developer. Η Microsoft θα μπορεί να παρέχει τη δική της βάση για διαφημίσεις και in-app purchases, όμως όποιος developer θέλει να ακολουθήσει μία διαφορετική μέθοδο, θα είναι ελεύθερος να το κάνει.

Ο τρόπος με τον οποίο η Apple αποδέχεται ή απορρίπτει εφαρμογές για το App Store, είναι ένα θέμα για το οποίο υπάρχει αρκετή γκρίνια από την πλευρά των developers. Από αυτό στοχεύει να κερδίσει η Microsoft, αφού στο Windows Stores οι developers θα μπορούν να γνωρίζουν σε ποιο σημείο ακριβώς της διαδικασίας ελέγχου η εφαρμογή τους παραβιάζει κάποιον όρο, καθώς και σε πόσο χρόνο αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Η σημαντικότερη όμως διαφορά εμφανίζεται στα κέρδη που θα αποκομίζουν οι developers από τις εφαρμογές τους. Αν και αρχικά το ποσοστό των κερδών που θα παίρνουν θα είναι το ίδιο με την Apple, δηλαδή 70%, όταν τα κέρδη ξεπεράσουν το όριο των $25.000 το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 80%. Ιδιαίτερα για τις μεγάλες εταιρείες, αυτό είναι ικανό να κάνει τη διαφορά, αφού τα κέρδη τους θα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Όποιος θέλει να κάνει εγγραφή στο Windows Store για να ανεβάσει την εφαρμογή του σε αυτό, θα πρέπει να πληρώσει $49 αν είναι μεμονωμένος developer ή $99 αν είναι εταιρεία.

Αν και η αλλαγή από 70% σε 80% φαίνεται σημαντική όταν μιλάμε για μεγάλα ποσά, ο αριθμός των χρηστών στην πλατφόρμα θα παίξει μεγάλο ρόλο στο ποια από όλες θα έχουν ως πρώτη επιλογή οι developers. Αυτή τη στιγμή η Microsoft διαφημίζει πως έχει διαθέσει περίπου 500 εκατ. άδειες για Windows 7. Την ίδια στιγμή υπολογίζεται πως στην αγορά κυκλοφορούν 245 εκατομμύρια συσκευές Android, 152 εκατομμύρια συσκευές iOS και 30 εκατομμύρια συσκευές Mac. Αν τα Windows 8 έχουν την ίδια ή καλύτερη επιτυχία με τα Windows 7, τότε η μάχη ανάμεσα στα online καταστήματα εφαρμογών θα ανέβει σε μεγαλύτερο επίπεδο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.