meporter ένα νέο application

Ανεβάζεις κείμενα, μικρά post, φωτογραφίες ή video, τα μοιράζεσαι, σχολιάζεις, ενημερώνεις, ενημερώνεσαι και γίνεσαι ο ίδιος παραγωγός είδησης και περιεχομένου. Το meporter είναι ένα νέο  application που ξεφεύγει από το παραδοσιακό μοντέλο και μέσο ενημέρωσης και αντιμετωπίζει τον ίδιο τον χρήστη ως μέσο.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, αν κάποιος ήθελε να ενημερωθεί για τις ειδήσεις, τις εντόπιζε στα παραδοσιακά μέσα και τα προϊόντα τους π.χ. πρακτορεία ειδήσεων-δημοσιογράφοι-τηλεόραση-δελτία ειδήσεων ή εφημερίδες. Η εμφάνιση των social media, η εποχή που όλοι αποκαλούν mobilitty, άλλαξε αυτή την εικόνα. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα και έγινε ο ίδιος το μέσο, παράγει περιεχόμενο, φιλτράρει πληροφορίες, εμπλουτίζει με υλικό, επιλέγει τα σημαντικά για τον ίδιο και τους γύρω του, ανακυκλώνει και μοιράζετε. Tα sites, τα blog, το facebook και κυρίως το twitter, ρέουν από ειδήσεις που συμβαίνουν τώρα, προσπερνώντας την καθυστέρηση που μεσολαβεί από τα υπόλοιπα μέσα. Επίσης,  προσπερνούν την συντηρητική εικόνα του δημοσιογράφου ως η μοναδική πηγή. Στον κόσμο των social media, όλοι συμμετοχικά είναι εν δυνάμει "δημοσιογράφοι".

Το meporter είναι ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο application με στόχο την παραγωγή είδησης από τους πολίτες χωρίς μεσολαβητές. Με το ανέβασμα φωτογραφιών, κειμένου, links, videos, με θεματικές ενότητες, φτιάχνει την "νέα μορφή" της εφημερίδας, αυτή που εξαρτάται από τον κάθε ένα ξεχωριστό χρήστη/μέσο.

Πιστεύω πως όλα οδηγούνται προς τα εκεί, προς την α-διαμεσολάβητη χρήση/παραγωγή του περιεχομένου και την επένδυση σε άτομα που χρησιμοποιούν σωστά τα εργαλεία και είναι οι ίδιοι ένα έγκυρο μέσο. Επίσης, παρατηρώ πως τα applications που βγαίνουν τελευταία, είναι περισσότερο customize σε προσωπικές επιλογές του χρήστη, ώστε να φιλτράρουν τον όγκο πληροφοριών και έτσι ο χρήστης να αντλεί μόνο αυτά που τον ενδιαφέρουν.

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.