H Apple δεν θέλει το Samsung Galaxy Tab 10.1N στη Γερμανία

Γυρνώντας λίγο το χρόνο πίσω στον Αύγουστο του 2011, θα θυμόμαστε όλοι το ban του Galaxy Tab 10.1 στη Γερμανία, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει η Apple εναντίον της Samsung, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει μερικές δικές της πατέντες. Με λίγα λόγια, η Apple είχε καταφέρει να πείσει το Γερμανικό δικαστήριο, ότι ο φυσικός σχεδιασμός του Galaxy Tab 10.1 ήταν πολύ παρόμοιος με αυτόν του iPad, παραβιάζοντας έτσι τη δική της πατέντα.

Λίγους μήνες μετά, η Samsung προχωρεί σε ανασχεδιασμό του δικού της tablet, με την ονομασία Galaxy Tab 10.1N, με σκοπό να επιστρέψει στη Γερμανική αγορά και όχι μόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Cupertino στοχεύει για δεύτερη φορά στον αποκλεισμό του εν λόγω tablet στην αγορά της Γερμανίας, το οποίο προορίζεται να παρουσιαστεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2011. Έτσι, από τη μία πλευρά, η Samsung δηλώνει ότι οι όποιες νομικές κινήσεις της Apple δεν έχουν καμιά επίδραση στις πωλήσεις και τη διανομή του προϊόντος της και από την άλλη, υπάρχουν φήμες ότι έχει ζητηθεί ήδη η έκδοση προσωρινής διαταγής εναντίον της.

Παρατηρώντας όμως κανείς τις δυο εκδόσεις, θα διαπιστώσει ότι η πιο αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του φρεσκαρισμένου Galaxy Tab και του παλιού, είναι το μεταλλικό φινίρισμα που διακρίνεται στο 10.1Ν. Ουσιαστικά, η Apple εξακολουθεί να πιστεύει ότι το προϊόν της Samsung μοιάζει αρκετά με το δικό της, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε πάλι στο αρχικό σημείο. Μένει να δούμε, αν τελικά το νέο Samsung Galaxy Tab 10.1N θα εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων μετά τις 22 Δεκεμβρίου, ή αν θα αναγκαστεί η Κορεάτικη εταιρεία να πιάσει ξανά χαρτί και μολύβι για έναν νέο σχεδιασμό του tablet της.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.