Chrome > Firefox, για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τι κι αν έχουν περάσει μόλις 3 χρόνια από την κυκλοφορία του; Ο Chrome γίνεται ο αγαπημένος browser όλο και περισσότερων ανθρώπων, με αποτέλεσμα εδώ και λίγες μέρες να έχει ξεπεράσει τον Firefox, φτάνοντας έτσι στην 2η θέση των πιο δημοφιλών browsers που κυκλοφορούν. Αυτή τη στιγμή ο browser της Google διατηρεί ποσοστό που φτάνει το 25,69%, ενώ εκείνος της Mozilla φτάνει στο 25,23%. Όπως πάντα βέβαια, ο Internet Explorer με τη βοήθεια της 9ης έκδοσης του, βρίσκεται στην 1η θέση, αγγίζοντας το 40,63%.

Αν και τα ποσοστά χρήσης των browsers συχνά διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, οι εκτιμήσεις που κάναμε τον Σεπτέμβριο οδηγούσαν τον Chrome στην 2η θέση περίπου αυτήν την περίοδο, οπότε οι μετρήσεις της StatCounter έχουν βάση. Έτσι, τα αποτελέσματα για τον Chrome είναι αρκετά ενθαρρυντικά, αφού διαφημίζοντας τον ως τον πιο γρήγορο browser, η Google κατάφερε να τον καταστήσει ως τον αγαπημένο πολλών, μεταξύ των οποίων βρίσκομαι και εγώ σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

Internet Explorer της Microsoft παραμένει όπως είπαμε στην πρώτη θέση, έχοντας ευνοηθεί ιδιαίτερα από το χαρακτηριστικό του default browser που είχε στα Windows μέχρι τον Μάρτιο του 2010, όταν και η Microsoft αναγκάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ρωτάει τους χρήστες κατά την εγκατάσταση των Windows ποιον browser θέλουν να χρησιμοποιούν. Από τότε βέβαια η ίδια η Microsoft έχει βελτιώσει πολύ τον Internet Explorer, με την 9η έκδοση του να χαρακτηρίζεται δίκαια από πολλούς ισάξια των Chrome και Firefox.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.