Facebook IPO: Έχουν αρχίσει οι εσωτερικές συζητήσεις για την ημερομηνία

Οι προσδοκίες από την ενδεχόμενη εισαγωγή του Facebook στο χρηματιστήριο είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια όλοι να περιμένουν αυτήν την απόφαση από την εταιρεία. Αν και αρχικά ο ίδιος ο Mark Zuckerberg διατηρούσε αρνητική στάση στην ιδέα ενός IPO, ίσως περισσότερο από ότι θα περιμέναμε, φαίνεται πως σιγά σιγά αλλάζει γνώμη και σκέφτεται να δώσει το ok και το μόνο που απομένει είναι η επιλογή της ημερομηνίας που θα γίνει αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, το Facebook έχει αρχίσει εσωτερικές συζητήσεις για να αποφασίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει τις διαδικασίες για την ένταξη του στο χρηματιστήριο, με τα επικρατέστερα σενάρια να κάνουν λόγο για τις αρχές του 2012, πιθανώς μέσα στον Απρίλιο. Ο λόγος είναι πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υποχρεώνει κάθε εταιρεία της οποίας οι μέτοχοι ξεπερνούν τους 500 σε αριθμό (κάτι που εκείνη την περίοδο θα γίνει στο Facebook), να δημοσιοποιεί τα οικονομικά της στοιχεία.

Φυσικά το Facebook θα μπορούσε να επιλέξει να μην προχωρήσει σε μία εισαγωγή στο χρηματιστήριο, όμως κάτι τέτοιο θα φέρει την αντίδραση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των υψηλόβαθμων στελεχών, αφού θα αποκτήσει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ενώ δηλαδή δημοσιεύει όλα τα οικονομικά του στοιχεία, δεν θα έχει τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αν έμπαινε στο χρηματιστήριο.

Μέχρι σήμερα 13 εισαγωγές στο χρηματιστήριο έχουν ολοκληρωθεί με αξία μεγαλύτερη των $10 δις, από τις οποίες μόνο οι 3 έγιναν εντός των ΗΠΑ. Αν το Facebook κατορθώσει να μπει σε αυτή τη λίστα, τότε η αξία του θα εκτιναχθεί πάνω από τα $100 δις και η αξία του Mark Zuckerberg θα αγγίξει τα $24 δις, πιο κάτω από εκείνη του Bill Gates της Microsoft και του Larry Ellison της Oracle, αλλά πιο πάνω από εκείνη των Larry Page και Sergey Brin της Google.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.