Ένας άντρας ορκίζεται. Αδύνατο;


Όταν ένας άντρας ορκίζεται, είναι ισοδύναμο με τη φράση "πετάει ο γάϊδαρος, πετάει". Λάθος!  Άντρες από όλο τον κόσμο, γνωστοί, διάσημοι και άγνωστοι ορκίζονται στα πλαίσια της καταπληκτικής καμπάνιας White Ribbon.

Η αυστραλιανή καμπάνια White Ribbon καλεί όλους τους άντρες, ανεξαρτήτου υπόβαθρου και χώρας, να ορκιστούν πως δεν θα διαπράξουν ποτέ, δεν θα δικαιολογήσουν ποτέ και δεν θα αφήσουν ποτέ στην σιωπή την βία κατά γυναικών. Ο όρκος όπως αναφέρεται στο επίσημο site είναι ο ακόλουθος:

"I swear never to commit, excuse or remain silent about violence against women this is my oath"

Η καμπάνια τρέχει από τις 25 Νοεμβρίου σε τύπο, πανό, τηλεόραση και διαδίκτυο. Πολύ γνωστοί άντρες στην Αυστραλία, αθλητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες κ.ο.κ, ορκίστικαν προκειμένου να βοηθήσουν την εκστρατία. Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν και να εκπαιδευτούν παράλληλα στο αίτημα κατά της βίας, όλοι οι άντρες και κυρίως οι νέοι. Η καμπάνια σε προτρέπει αφού ορκιστείς να την μοιραστείς με φίλους σε οποιοδήποτε social network και να βοηθήσεις στην πρόληψη . Υπάρχει επίσης Facebook Page με ενδιαφέρον υλικό.

Το ωραιότερο είναι πως λαμβάνουν μέρος και οι γυναίκες στην εκστρατία του White Ribbon. Ένας όρκος είναι σημαντικός μόνο αν μπορείς να τον τηρείς. Μπορείς να το κάνεις; Τότε ορκίσου και μοιράσου τα νέα!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.