Ποιοι είναι οι πιο πιστοί fans κινητών τηλεφώνων;

Είναι πολύ πιθανό να έχετε διαβάσει κάπου τις λέξεις “Apple Fanboy” και αν σκεφτείτε λίγο, θα παρατηρήσετε πως τις συναντάτε πολύ πιο συχνά από ότι τις “Android Fanboy” ή τις "Google Fanboy". Η αγάπη που έχουν οι κάτοχοι συσκευών της Apple για το “μήλο” έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την τελευταία έρευνα της GfK. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα, το 80% των καταναλωτών που έχουν στην κατοχή τους ένα iPhone έχουν σκοπό να αγοράσουν ένα smartphone της ίδιας εταιρείας. Το ίδιο ποσοστό στο Android πέφτει στο 60% ενώ εκείνο της RIM παρουσιάζεται αρκετά μειωμένο, φτάνοντας το 48%.

Ένας από τους λόγους που οι χρήστες οδηγούνται στο να παραμείνουν στην ίδια εταιρεία είναι η χρήση των εφαρμογών που λειτουργούν αποκλειστικά σε εκείνα τα μοντέλα. Γι αυτό το λόγο και η Apple δημιούργησε το iCloud και η Google την νέα της μουσική υπηρεσία. Πέρα από το προφανές που είναι τα έσοδα, ένας εξίσου σημαντικός λόγος είναι πως οι χρήστες προτιμούν να μείνουν στην παρούσα πλατφόρμα παρά να έχουν να αντιμετωπίσουν με όλα όσα πρέπει να κάνουν για να μεταφέρουν τα δεδομένα τους (όσα τουλάχιστον μπορούν) στην νέα.

Ένας αναλυτής της GfK δήλωσε πως το 63% των 4.500 ερωτηθέντων από τις 9 μεγαλύτερες αγορές κινητής τηλεφωνίας δήλωσε πως θα παραμείνει στην ίδια πλατφόρμα που βρίσκεται τώρα, κάτι που μπορεί να μας δείξει την εικόνα της αγοράς των smartphones στο άμεσο μέλλον, όπου η Google και η Apple θα είναι οι ηγέτες. Το πιο σημαντικό, συνεχίζει η εταιρεία, είναι να δημιουργηθεί μία αρμονική εμπειρία για τον χρήστη, ένα σημείο όπου προς το παρόν η Apple υπερέχει.

[via] [image]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Ποιοι είναι οι πιο πιστοί fans κινητών τηλεφώνων;”

  1. Ο/Η xrbo λέει:

    Πολλές φορές η συνήθεια και η εξοικείωση σε μια πλατφόρμα, είναι ικανή για να σε κρατήσει σε αυτήν.

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @xrbo Story of my life. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω "τολμήσει" να φύγω από την Apple, είτε αυτό λέγεται smartphone είτε laptop.