BEWARE: Ένας interactive καθρέφτης αποκαλύπτει ποιος είσαι!

Η δημιουργία των James Alliban και Keiichi Matsuda ίσως σε τρομάξει, ίσως σε εμπνεύσει, ίσως σε γοητεύσει, ίσως σε αφήσει με το στόμα ανοικτό. Cell,  όπως τον ονόμασαν, είναι ο πρώτος interactive καθρέφτης που αντανακλά τα δεδομένα σου, την προσωπικότητα και κατ’ επέκταση, την ταυτότητά σου.

Η δημιουργία που δεν ξεπερνά τα όρια της φαντασίας, αντιθέτως αποδεικνύει πως ακόμη και αυτό είναι δυνατό να συμβεί, χρησιμοποιεί λέξεις από όλα τα social networks σου, τα αντικατοπτρίζει σε ένα καθρέφτη, παίρνουν την μορφή σου και ακολουθούν τις κινήσεις σου. Ουσιαστικά δημιουργείται το είδωλό σου από λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποίησες πολλές φορές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω το video:

Όταν κάποιος βρεθεί μπροστά στον καθρέφτη υπάρχουν άπειρες λέξεις σχετικές με αυτόν, αλλά όχι στοχευμένες. Σιγά-σιγά οι λέξεις ξεκαθαρίζουν και μένουν αυτές που αντανακλούν το προφίλ του καθένα. Το Cell έχει την δυνατότητα να καταγράψει και να αναγνωρίσει φωνές, ενώ για να απεικονίσει  και να μετακινήσει εικόνες χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του Kinect SDK. Οι δύο καλλιτέχνες έφτιαξαν τον καθρέφτη στα πλαίσια ενός φεστιβάλ στην Αγγλία.  Στόχος τους ήταν να βάλουν το κοινό σε διαδικασία σκέψης απέναντι στη χρήση των social media. Μπορεί να είναι ένα καθημερινό εργαλείο, όμως ταυτόχρονα είναι μέσο με μια νότα προσωπικής κατάθεσης. Οι James και Keiichi πέτυχαν τον στόχο τους, ο καθρέφτης είναι τρομακτικός και πανέμορφος παράλληλα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.