Τόσο Brilliant που θα το ζηλέψεις!

Μια εικονική 3D πραγματικότητα πλημμυρισμένη με εικόνες από όλο τον κόσμο πρόσφερε στο κοινό το National Geographic. Δεινόσαυροι, παγετώνες, βροχές, αστραπές που τρυπούν πατώματα, δελφίνια να κάνουν βουτιές, τίγρεις και λιοντάρια βρέθηκαν ψηφιακά και αλληλεπίδρασαν με το κοινό χάρη στην χρήση του Augmented Reality. Είναι τόσο αληθινό και τόσο ζωντανό που μόλις το δει κανείς, σίγουρα θα το ζηλέψει. Εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα!

Η εταιρία Appshaker ήταν αυτή που βρήκε την χρυσή τομή ανάμεσα στο εργαλείο Augmented Reality και την παθητική χρήση του, η οποία γίνεται μέσω smartphone. Συνδύασε το Augmented Reality με την συμμετοχή του κοινού και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση, ώστε πέρα από την όποια χρήση, το κοινό να αποκτήσει εμπειρία. Το αίτημα για κάτι καινούργιο και διαφορετικό ξεκίνησε από την ανάγκη του National Geographic, να προωθήσει τις δραστηριότητές του στην Ουγγαρία.

Το αποτέλεσμα είναι αξιοζήλευτο, χιλιάδες άνθρωποι έζησαν την μαγεία του National Geographic ενώ άλλες τόσες χιλιάδες μοιράστηκαν υλικό με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σημειώνω πως, όταν παρακολούθησα το video, επιβεβαίωσα για πολλοστή φορά πως βρισκόμαστε στην εποχή mobile. Οι άνθρωποι, σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν εκτεθούν, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο τους για να καταγράψουν και να μοιραστούν πράγματα.

Η επόμενη σκέψη που έκανα είναι πως το Augmented Reality προσφέρει μαγεία! Η γνωστή φράση “Τα πάντα είναι δυνατά” ισχύει.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.