Μου είναι όλα IT.

Η εταιρία appMobi που ασχολείται με εφαρμογές τηλεφώνων, δημιούργησε τον MobiUs. Ένα πλοηγό βασισμένο σε HTML5 που θα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες από αυτές που συναντάμε συνήθως στις διάφορες εφαρμογές. Ουσιαστικά ο MobiUs πέρα από αυτόνομος browser λειτουργεί σαν επέκταση άλλων πλοηγών, επιτρέπει την χρήση της camera κατά την χρήση του, αντιλαμβάνεται και σαρώνει τα QR Codes και τα Barcodes, υποστηρίζει το Augmented Reality, το κλείδωμα της περιστροφής της οθόνης του κινητού κ.ά.

Είναι ο πλοηγός που θα έλεγα, κάνει τα πάντα. Η πλατφόρμα του αντιστοιχεί σε κονσόλα για gaming HTML5, ενώ αν το επιλέξεις, συμπεριφέρεται σαν application στέλνοντας ειδοποιήσεις.
Η ιδέα της επένδυσης στην HTML5, είναι πιστεύω το βασικό πλεονέκτημα του MobiUs. Πιστεύω όμως πως παρά τις εντυπωσιακές δυνατότητες του, θα υστερεί σε κάποια σημεία. Το πρόβλημά μου είναι πως, ενώ εντόπισα τα μειονεκτήματα από τις πηγές, δεν είμαι σίγουρη εάν κατάλαβα σωστά ποια είναι αυτά.

Αυτός, ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα. Διαβάζω καθημερινά τεχνολογικά νέα, αλλά είναι γραμμένα όλα με δομή και ορολογία που μόνο οι προγραμματιστές γνωρίζουν. Ενδιαφέρομαι για όλα αυτά τα θέματα, καταλαβαίνω αρκετά, αλλά όχι όλα, και δεν βρίσκω κείμενα που να μιλούν στη δική μου γλώσσα. Με λίγα λόγια “It’s all IT to me”.
Δεν πιστεύω πως είμαι το πρώτο άτομο που κάνει την πιο πάνω σκέψη. Ελπίζω, συνδυαστικά με την σκέψη μου, αν υπάρχει μια τέτοια πηγή αλλά δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου να την βρω ή αν δεν υπάρχει, κάποια στιγμή να δημιουργηθεί μια.

[via] [image]

Σχολιάστε >
118 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.