Το Kinect θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον γονικό έλεγχο

Πολλοί γονείς κάνουν χρήση διάφορων εφαρμογών προκειμένου να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να συνδέονται σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Όμως αρκετές φορές αυτά τα εργαλεία δεν είναι αρκετά, αφού πάντα υπάρχουν τρόποι για να παρακαμφθούν. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό όμως να αλλάξει σύντομα. Πριν από μερικούς μήνες η Microsoft κατέθεσε μία πατέντα η οποία κάνει χρήση του Kinect για να υπολογίζει την ηλικία ενός ατόμου, καταγράφοντας αναλογίες του σώματος του, όπως για παράδειγμα είναι το πλάτος του κεφαλιού και των ώμων.

Μπορεί κάτι τέτοιο πριν από μερικά χρόνια να παρουσιάζονταν ως αποτέλεσμα επιστημονικής φαντασίας, όμως η τεχνολογία προχωράει. Όπως λοιπόν το περιγράφει η Microsoft στην αίτηση πατέντας, αυτό θα επιτρέψει τους γονείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στο τι περιεχόμενο γίνεται διαθέσιμο στα παιδιά τους. Φανταστείτε να βλέπετε κάποια ταινία στο καθιστικό και το Kinect να αλλάζει σε ένα πιο κατάλληλο κανάλι μόλις αντιληφθεί πως κάποιο παιδί μπήκε στο δωμάτιο.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, πως θα λειτουργεί αυτή η προσέγγιση όταν ένας ενήλικας δεν έχει τις επιτρεπτές αναλογίες σώματος που επιτρέπει το Kinect; Πάντα υπάρχουν τα administrator passwords για να λύσουν τέτοια προβλήματα. Δεν είναι απαραίτητο πως θα δούμε σύντομα να υλοποιείται η πατέντα, όμως η τεχνική αυτή είναι σίγουρο πως θα μπορούσε να βρει πολλές εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.