BankSimple: οι τράπεζες όπως θα έπρεπε να είναι

BankSimple Logo

Αποφεύγω τις τράπεζες όσο περισσότερο μπορώ. Αντιπαθώ την γραφειοκρατία που κυριαρχεί, τις ουρές που δημιουργούνται και τα απαράδεκτα sites τους για τις web και mobile banking υπηρεσίες. Αντίθετα, πιστεύω πολύ στις startups που έχουν δημιουργηθεί από disruptive entrepreneurs και ασχολούνται με χρηματοοικονομικά προϊόντα. Το πρώτο τέτοιο, public, παράδειγμα είναι το Square του Jack Dorsey και λίαν συντόμως ακολουθεί και το BankSimple του Alex Payne.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το όνομα αυτής της startup, πρόκειται για μία τράπεζα που απλοποιεί όλες τις διαδικασίες της. Βασίζεται κυρίως στο web και, σε αντίθεση με τα περίπλοκα interfaces των ebanking services των υπάρχοντων τραπεζών, το interface της BankSimple έχει βασιστεί στην web2.0 φιλοσοφία που επιτάσει καθαρό και user-friendly design.

Η μεταφορά χρημάτων γίνεται με λίγα μόνο clicks (αν και δεν πραγματοποιείται άμεσα). Χάρη στα tags που προστίθονται σε κάθε συναλλαγή και στις αυξημένες δυνατότητες της αναζήτησης, η εύρεση και η ομαδοποίηση των αγορών σας μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δευτερόλεπτα. Το killer-feature του BankSimple είναι το υπόλοιπο του λογαριασμού που σας εμφανίζει. Σε αντίθεση με όλες τις τράπεζες που εμφανίζουν το λογιστικό υπόλοιπο, το BankSimple σας εμφανίζει μόνο τα χρήματα που "επιτρέπεται" να ξοδέψετε, αφού προηγούμενως έχει αφαιρέσει όλα τα έξοδα σας και τις υπολειπόμενες πληρωμές.

Το video των 6 λεπτών που ακολουθεί, θα σας δείξει όλες τις λειτουργίες της νέας αυτής, disruptive, τράπεζας και θα σας κάνει να ανυπομονείται να γίνει το public launch της και να μπορέσουμε να την εκμεταλλευτούμε κι εμείς στην Ελλάδα.. I know, wishful thinking..

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “BankSimple: οι τράπεζες όπως θα έπρεπε να είναι”

  1. Ο/Η oneirozw λέει:

    την betterment την ξέρεις; είναι για επενδύσεις αλλά είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό το πόσο απλό και εύχρηστο είναι..και τι κρύβεται under the hood