Nokia X7 Review

Nokia X7

Όλοι ξέρουμε και όλοι περιμένουμε τα πρώτα τηλέφωνα της Nokia με Windows Phone 7.5 και να την εντάξουμε ξανά στην κατηγορία των high-end κατασκευαστών smartphones. Το Symbian όμως, δεν σταματάει και μάλιστα η Φινλανδική εταιρία συνεχίζει να το υποστηρίζει κανονικά και να το βελτιώνει. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Nokia, βρίσκεται στο Nokia X7, το smartphone που βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας και δοκιμάσαμε εντατικά τις προηγούμενες μέρες.

Από την πρώτη στιγμή που έπιασα το τηλέφωνο στα χέρια μου, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ανθεκτικό smartphone που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ποιότητα και την υψηλή αισθητική. Οι γωνίες και οι καμπύλες του σχήματος καμουφλάρουν επιτυχώς τις διαστάσεις του X7 που εφοδιάζεται με AMOLED οθόνη αφής 4 ιντσών. Για να ενισχυθεί ο ανθεκτικός χαρακτήρας του τηλεφώνου, η οθόνη είναι Gorilla Glass κάνοντας σχεδόν αδύνατη την δημιουργία γρατζουνιών ή άλλων σημαδιών. Επιπλέον, η unibody κατασκευή του, στα πρότυπα του iPhone, κάνει λιγότερο ευάλωτο το X7.

Το Symbian Anna εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή των 680MHz του Nokia X7 ενώ η μνήμη RAM των 256RAM χαρακτηρίζεται παραπάνω επαρκής επιτρέποντας την γρήγορη πλοήγηση στο menu και την εναλλαγή μεταξύ των διάφορων εφαρμογών. Ο Multimedia χαρακτήρας του τηλεφώνου φαίνεται από τα stereo ηχεία που υπάρχουν και την υποδοχή για SD κάρτα. Βέβαια, η οθόνη που έχει ανάλυση 640x360 θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η camera του X7 δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παραπονεμένο καθώς έχει ανάλυση 8 Megapixels, διπλό LED Flash και την δυνατότητα να καταγράφει High Definition video στα 720p.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν στο Symbian Anna εντοπίζονται στον web browser του λειτουργικού συστήματος που πλέον αποκρίνεται πιο γρήγορα και στην νέα, ανανεωμένη έκδοση των Ovi Maps που, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την παράλληλη χρήση των social networks όπως Facebook και Foursquare για checkins. Ακόμα, τα προεγκατεστημένα widgets στις 3 κεντρικές οθόνες επιτρέπουν την γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον χρήστη και το εύκολο application - hopping.

Το Nokia X7 έχει 3 hard buttons αλλά μόνο το ένα παίζει σημαντικό ρόλο στην χρήση του τηλεφώνου μεταφέροντας τον χρήστη στο κεντρικό menu, γι αυτό εξάλλου βρίσκεται και ακριβώς κάτω από την οθόνη. Το δεύτερο πλήκτρο βοηθά στην ρύθμιση της έντασης ενώ πατώντας το τρίτο πλήκτρο, ανοίγει η camera. Την πλέον θετική εντύπωση στο X7 μου έκανε η μπαταρία των 1300Mah. Σε αντίθεση με το iPhone που με δυσκολία ξεπερνάει τις 16-18 ώρες με την χρήση που κάνω καθημερινά, το smartphone της Φινλανδικής εταιρίας "άντεξε" σχεδόν τις διπλάσιες ώρες. Ίσως βέβαια να έπαιξε και τον ρόλο του το γεγονός ότι στο X7 δεν περνούσα χρόνο παίζοντας διάφορα games, όπως συμβαίνει στο iPhone.

Αν θα αγόραζα το Nokia X7; Όχι. Η τιμή του στην Ελληνική αγορά είναι απαγορευτική καθώς φτάνει τα 500€ και σε αυτά τα χρήματα, ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός και περιλαμβάνει πολλά Android smartphones. Καλώς ή κακώς, το Symbian λίαν συντόμως δεν θα απευθύνεται σε high-end smartphone users καθώς την θέση του θα πάρουν τα Windows Phone 7 που έχουν την υποστήριξη της Microsoft. Όμως, το X7 αποτελεί την απόδειξη ότι η Nokia βρίσκεται στον σωστό δρόμο, δεν έχει ξεχάσει να κατασκευάζει ποιοτικά κινητά τηλέφωνα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα κοιτάει στα μάτια την Apple και την.. Googorola.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.