Ping Pong Hero: Όταν οι Έλληνες δημιουργούν mixed reality game στο TechCrunch Hackathon

Ping Pong Hero

Εχθές, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, στην California, διεξήχθη το TechCrunch Disrupt Hackathon. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που συμμετείχε κάποια Ελληνική ομάδα. Πρόκειται για τα παιδιά του BugSense.com που δημιούργησαν ένα mixed reality Android game που επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν ping pong χωρίς μπαλάκι, ρακέτες και το κατάλληλο τραπέζι.

Ο Γιάννης Βλαχογιάννης (@jonromero), ο Πάνος Παπαδόπουλος (@panosjee), η Μαρία Νασιώτη (@maria_nas) και ο Νίκος Μαρούλης (@nikos_maroulis), δημιούργησαν σε λιγότερο από 24 ώρες την πρώτη, fully functional έκδοση του Ping Pong Hero. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, αρκούν 2 Android smartphones και μία οποιοαδήποτε επιφάνεια για να αναμετρηθούν οι 2 χρήστες στο ping pong. Η εφαρμογή δεν έχει γίνει ακόμα διαθέσιμη στο Android market, αλλά μάλλον είναι θέμα ωρών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site  του Ping Pong Hero.

Πρόκειται για έναν νέο τύπο παιχνιδιού (mixed reality), που χρησιμοποιεί το smartphone του χρήστη για να δημιουργήσει μία offline εμπειρία. Όσο τα smartphones και το διαδίκτυο εισχωρούν περισσότερο στην καθημερινότητα μας, τόσο περισσότερες εφαρμογές θα βλέπουμε που θα συνδυάζουν την online με την offline ζωή μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα Augmented Reality Apps..

 

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Ping Pong Hero: Όταν οι Έλληνες δημιουργούν mixed reality game στο TechCrunch Hackathon”

  1. Ο/Η panosjee λέει:

    Ευχαριστουμε για την αναφορα! Στην ομαδα συμμετειχε ομως και ο @nikos_maroulis

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @panosjee Ευχαριστώ για την ενημέρωση Πάνο, προστέθηκε και ο Νίκος στο post! :)

  3. Ο/Η Christosrhodes λέει:

    ποτε θα το δουμε στο market τελικα;

  4. Ο/Η Christosrhodes λέει:

    ποτε θα το δουμε στο market τελικα;

  5. Ο/Η Christosrhodes λέει:

    ποτε θα το δουμε στο market τελικα;